У Ратному вирішували, як зробити жнива безпечними

10 Липня 2019, 13:00
Нарада у Ратному 1017
Нарада у Ратному

У райцентрі обговорили питання забезпечення протипожежного захисту врожаю зернових культур.

Про безпечне жнивування говорили на нараді зі структурними підрозділами агропромислового розвитку райдержадміністрації, керівниками сільськогосподарських підприємств району за участю першого заступника голови райдержадміністрації Євгена Савлука. Про це інформує відділ земельних питань екології та сільського господарства управління економіки та регіонального розвитку РДА.

Начальник відділу земельних питань екології та сільського господарства управління економіки та регіонального розвитку райдержадміністрації Павло Ковч поінформував, що у сільськогосподарських підприємствах району зерновий клин – понад 1,3 тисячі гектарів, з них озимих – 900 гектарів, та 400 гектарів – ярини.

Збиральні роботи в агроформуваннях виконають силами 13 зернозбиральних комбайнів, що свідчить про сезонне навантаження у розмірі 75 гектарів. Також працюватиме залучена збиральна техніка з приватного сектору (4-6 одиниць). У зазначеного технічного потенціалу є всі можливості завершити збиральні роботи за 10-12 днів.

В агроформуваннях розпочали роботи з підготовки токового господарства до приймання хліба нового врожаю. Очищають зернові площадки, зробили часткову побілку та дезінфекцію складів.

Провідний інспектор Ратнівського районного відділу ДСНС України у Волинській області Олександр Пінкевич під час наради акцентував увагу на дотримання правил пожежної безпеки під час проведення жнив та організації збереження урожаю.

Про підсумки роботи з підготовки до жнив поінформував перший заступник голови райдержадміністрації Євген Савлук. Очільник зазначив, що основною запорукою успішного проведення жнив є якісна і вчасна підготовка зернозбиральних комбайнів.

Із метою забезпечення пожежної безпеки в місцях збирання врожаю, зберігання та переробки зерна і кормів, потрібно встановити засоби наглядної протипожежної агітації та знаки попереджувального характеру. Постійно провадити роз’яснювальну роботу серед населення щодо дотримання правил пожежної безпеки при русі на території сільгоспугідь, зокрема зернових масивів.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024