У Волинській ДФС заперечили інформацію «Аверса» про затримання голови управління

10 Липня 2019, 13:33
2299

Податківці повідомляють, що інформація про оголошення підозри та затримання керівників Головного управління ДФС у Волинській області не відповідає дійсності.

Не було затримання керівників чи посадовців, не вилучали документи, валютні цінності, печатки та інші матеріальні цінності, про які йдеться, зокрема,  в сюжеті ТРК «Аверс». На це звертають увагу представників медіа в ГУ ДФС у Волинській області.

У повідомленні йдеться:

Колектив працює в штатному режимі, виконуючи завдання із забезпечення надходжень до бюджетів усіх рівнів.

Поважаючи право журналістів на об’єктивне та неупереджене висвітлення подій суспільного життя, в ГУ ДФС у Волинській області просять представників мас-медіа користуватися перевіреними джерелами інформації та не вводити  в обману спільноту.

Оскільки оприлюднену телекомпанією недостовірну інформацію активно поширюють чимало інших видань, управління вимагає спростування фактів про оголошення підозри, затримання керівників та вилучення валюти, документів  та інших цінностей в приміщенні відомства 9 липня 2019 року.

Звертаємо увагу, що в сюжеті ТРК «Аверс»  є твердження, що не відповідають дійсності, що суперечить Кодексу етики українського журналіста, зокрема пунктам 4, 6, 9, 15 цього Кодексу, та можуть розглядатися як такі, що принижують честь, гідність людини, працівників органів державної влади.

Головне управління ДФС у Волинській області залишає за собою право звернутись за висновком на предмет оцінки дотримання низки законодавчих актів у вказаному сюжеті до Комісії з питань журналістської етики, Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення та Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики.

Нагадуємо, що п.12 Кодексу етики українського журналіста передбачає, що «журналіст зобов’язаний зробити все можливе для виправлення будь-якої поширеної інформації, якщо виявилось, що вона не відповідає дійсності».

У випадку ігнорування офіційної позиції управління та в зв’язку з подальшим масовим тиражуванням недостовірної інформації, зокрема Інтернет-виданнями,  відомство вимагатиме спростування оприлюднених фактів у судовому порядку,» – йдеться у повідомленні.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024