Волинські мультиплікатори виграли грант від Українського культурного фонду

16 Липня 2019, 09:48
2213

Презентація проєкту «Чому плачуть діти» громадської організації «ІМАГО», який підтримав Український культурний фонд відбулась 15 липня об 11:00 у кіностудії «Волинь».

Задум пройшов усі відбори та здобув перемогу у програмі «Підсилення потужності українського аудіовізуального мистецтва» у ЛОТі «Освітні проекти аудіовізуального мистецтва».

Проєкт триватиме з липня до листопада 2019 року. Для участі Вам має бути 18 років.

Запропонований анімаційний проєкт є не просто результатом навчання та колективної роботи. Анімація матиме конкретне соціальне спрямування орієнтоване на молодь середнього та старшого шкільного віку, студентів ЗВО. Адже привернення уваги суспільства до мистецтва анімації, розвиток та популяризація української анімації, поширення його серед молодіжної аудиторії, спонукаючи їх до трансформації своєї свідомості – важливий аспект розвитку культурного контексту.

Під час проєкту відудеться чимало безплатних майстер-класів з різних анімаційних спеціальностей. Темами практичних занять будуть: «Формула задуму та сторіборд», «Створення анімаційної декорації» та «Робота з анімаційним скелетом».

Перший майстер-клас відбудеться вже у суботу, 27 липня о 10:00 в Академії розвитку СНУ імені Лесі Українки за адресою м. Луцьк, вул. Винниченка 30а. Тренером буде відомий майстер з розкадровки Антон Петрусевич. Серед майстрів та їх майстер-класів також будуть: «Створення анімаційної декорації» – Роман Дзвонковський (декоратор), «Робота з анімаційним скелетом» – Надія Лімова (персонажна анімація), Юрій Коваленко, відомий також як «Доктор звук», озвучуватиме голос автора.

Крім цього, будуть створювати короткометражний фільм «Чому плачуть діти», головним персонажем якого буде Тарган. Вибір головного героя не випадковий.  Так як тарган – це уособлення образу із яким людині себе не хочеться ототожнювати. Основний посил анімації – це те, що кожен хоче наслідувати когось іншого, а не бути самим собою. Адже, в кожного є свій ідеал, на який рівняєшся, прагнеш досягти його вершин успіху. З одного боку, добре мати кумира, адже коли є визначена мета і приклад її досягнення, легше здобувати недосяжне. Але з іншого боку, кожна людина індивідуальна та неповторна і повинна пройти свій шлях самостійно. А намагаючись повторити чуже життя, можна втратити власні можливості, шанси та загубити самого себе.
Особливістю проєкту буде пісня до короткометражки, яку запишуть з відомим українським співаком Сергієм Бабкіним та його командою.

Поспілкувати детальніше та більше дізнатися про проект та його реалізацію, можна буде на лекції з Леонідом Тивонюком у Бунтарський Академії Магії, яка відбуватиметься у Молодіжному центрі Волині (вул. Градний Узвіз 5/2) 16 липня о 18:30.

Зареєстуватися на майстер-класи можна за посиланням. Подати заявку на посаду художника за проектом потрібно тут.

Довідково: Український культурний фонд ‒ державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно чинного законодавства, спрямовує та координує Міністерство культури України. Підтримка проєктів Українським культурним фондом відбувається на конкурсних засадах.
 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024