На Волині бізнесмени-аграрії уникають офіційного працевлаштування найманих працівників

18 Липня 2019, 15:23
Фото ілюстративне 1069
Фото ілюстративне

Під час операції «Урожай» на Волині спеціальні комісії та робочі групи представників органів ДФС, вже організували 15 рейдів, внаслідок яких обстежили 67 місць здійснення діяльності. 

Під пильний погляд фіскалів та інших контролюючих структур потрапили 49 юридичних осіб та 38 підприємців- фізичних осіб. Про це інформує прес-служба відомства.

Як з’ясували, не усі бізнесмени-аграрії, які мають найманих працівників, дотримуються вимог закону щодо офіційного працевлаштування робітників та повної сплати податкових платежів.  

Зокрема, фіскали переконали керівників сільськогосподарських підприємств підвищити оплату праці 38 найманим працівникам, а також офіційно працевлаштувати понад 150 осіб. Окрім того, завдяки зусиллям фіскалів, додатково уклали з громадянами та зареєстрували 261 договір оренди земельних паїв, що використовують з комерційною метою.

«Фінансовий ефект перших тижнів операції «Урожай-2019»  щомісяця понад 200 тисяч гривень додаткових надходжень ПДФО, майже 250 тисяч гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і 19 тисяч гривень військового збору.  Не менш важливо, що громадяни, які працюють у сільському господарстві, отримали офіційне робоче місце, яке гарантує соціальний захист у випадку настання страхового випадку»,  наголошує начальниця ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.  

Як зазначила керівниця волинських фіскалів, щоб забезпечити якісний контроль за дотриманням законодавчих вимог в аграрній галузі, а особливо за використанням земельних ділянок з комерційною метою, окремим розпорядженням визначили план заходів з ретельним аналізом діяльності господарюючих суб’єктів аграрної галузі та вивчення ситуації безпосередньо на місці здійснення діяльності.   

 «Як бачите з результатів обстеження, факти недотримання гарантій у сфері оплати праці, а також випадки, коли окремі особи обробляють з комерційною метою земельні ділянки понад обсяги, вказані для ведення особистого селянського господарства, тобто більше 2 гектарів, мають місце в області. Вкотре нагадуємо, що здійснення діяльності в аграрному бізнесі за таких умов має інші умови оподаткування та залучення найманих працівників, які повинні отримувати легальну зарплату з відповідними відрахуваннями до бюджетів», наголосила Світлана Савчук. 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024