Що робив на Волині віце-прем’єр-міністр Степан Кубів

18 Липня 2019, 21:42
2176

На Волині з робочим візитом побував перший віце-прем’єр-міністр України, міністр економічного розвитку та торгівлі Степан Кубів.

У рамках поїздки, яка відбулася 18 липня, він відвідав луцький ремонтний завод «Мотор», реабілітаційний центр «Агапе» та амбулаторію загальної практики сімейної медицини в Боратині.

Після екскурсії заводом «Мотор» Степан Кубів поділився враженнями з журналістами:

«Підприємство демонструє свою історію, модернізованість і перспективу. Баланс експортних та імпортних операцій сьогодні відповідає стратегії нашої держави, яка була затверджена за останні п’ять років. Важливий аспект – мотивація людей. І найголовніше тут – це людський капітал. Я звернув увагу на наймолодшого працівника – йому 19 років. Є і працівники пенсійного віку. Вони озвучили свої зарплати – від шістнадцяти до тридцяти тисяч гривень», – зауважив віце-прем’єр.

Степан Кубів у центрі. Праворуч - директор заводу Володимир Маракулін
Степан Кубів у центрі. Праворуч - директор заводу Володимир Маракулін



За його словами, за останні чотири роки ДП «Укроборонпром» вдалося диверсифікувати ринки і сформувати замовлення за межами України, а також змінити імпортозаміщення власним виробництвом. Підприємство сплачує величезні податки, а прибутковість за останні п’ять років сягнула 500 відсотків. На підприємстві працює понад 1200 людей.

«Є певні завдання, які потрібно допрацювати. Це – диверсифікація ринків, розширення експортних можливостей, збільшення імпортозаміщення тощо. Підсумок такий, що найвищий капітал – це людина, а умови, які створені на підприємстві, відповідають міжнародним стандартам. Я порівнюю з Європою та США. Присутня й енергоефективність, й чистота та комфорт для працівників», – підсумував Степан Кубів.

На прощання віце-прем’єр подарував директору заводу Володимиру Маракуліну книгу, яку видав всеукраїнський Меморіал імені Василя Стуса.



Після оглядин «Мотору» Степан Кубів побував у Боратинській ОТГ. Там йому провела невелику екскурсію реабілітаційним центром «Агапе» виконавча директорка Анна Лещук. Віце-прем’єр був вражений тим, які цінності розвиває керівництво закладу разом з головою громади Сергієм Яручиком і загальним рівнем послуг, які надає центр.

«Я вважаю, що форма управління, яка тут закладена, повинна бути розвинута в кожній громаді. І великі кошти в державному бюджеті закладені якраз на підтримку соціального напряму. Ми говоримо і про одиноких людей, і про тих, які повинні мати приємну старість, і про людей з інвалідністю. Я тут сьогодні побачив поєднання найкращих практик світу», – поділився враженнями Степан Кубів.

Екскурсія їдальнею
Екскурсія їдальнею

У «Агапе» є свій спортзал
У «Агапе» є свій спортзал

Анна Лещук розповідає, чим живе «Агапе»
Анна Лещук розповідає, чим живе «Агапе»

Зліва направо: Степан Кубів, Сергій Яручик, Анна Лещук, Денис Пятигорець, Тарас Яковлев
Зліва направо: Степан Кубів, Сергій Яручик, Анна Лещук, Денис Пятигорець, Тарас Яковлев

Читайте також: Як працює Центр реабілітації «Агапе» біля Луцька

Опісля віце-прем’єр вирушив до амбулаторії загальної практики сімейної медицини в Боратині, де поспілкувався головою ОТГ і лікарями, оцінив матеріально-технічну базу та забезпеченість кадрами. Насамкінець Степан Кубів висловив сподівання, що медицина в Україні буде наближатися до європейських стандартів.

 

 

Коментарі
19 Липня 2019, 01:20
Боратин думаю найкраше що є біля Луцька.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024