На Волині відкрили обласний перинатальний центр

19 Липня 2019, 16:21
перинатальний центр 5603
перинатальний центр

У Луцьку відкрили «Волинський обласний перинатальний центр». Загалом на зведення та введення в експлуатацію пішло понад 228 мільйонів гривень, з яких 117 – з обласного бюджету.

Урочисте відкриття відбулося 18 липня. Повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

Вартість будівництва була 138 мільйонів гривень, обладнання обійшлося в 90 мільйонів гривен.

Зокрема, від Фонду Віктора Пінчука «Колиска надії» надійшло медичне обладнання для оснащення відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених на 6,9 мільйона гривень та 1 мільйон гривень отримали від фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».




«Немає нічого важливішого за людське життя. Розвиток медицини та медичної інфраструктури – наш обов’язок. Нині ми бачимо сучасний та високотехнологічний заклад і важливо, що тут працюватиме 400 людей медичного персоналу. Бажаю тим, хто працюватиме тут, сил, терпіння і милосердя», – привітав присутніх в.о. голови Волинської ОДА Олександр Киричук.





Як розповіла в.о. генерального директора центру Ірина Горавська, у структурі перинатального центру є консультативне-діагностичне відділення та акушерського-гінекологічний стаціонар.

«Наш заклад третього рівня надання перинатальних послуг. Відповідає усім вимогам і будівлею, і оснащенням. Розрахований на 3 тисячі пологів в рік, на 200 відвідувань у зміну в поліклінічному відділенні. Структура закладу складається з акушерсько-гінекологічного стаціонару, поліклінічних відділень. В стаціонарному корпусі наявні такі відділення як екстрагенітальної патології, патології вагітності, анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених та для жінок, 11 сучасних пологових залів у половому відділенні з двома акушерськими операційними, відділення післяпологове, де знаходитимуться мами з дітками і суперсучасне гінекологічне відділення. Це надія цього закладу, адже там лікуватимуть важкі форми безпліддя сучасними репродуктивними технологіями», – відзначила Ірина Горавська.

Перші пологи у перинатальному центрі прийматимуть вже у серпні цього року.

До слова, будувати заклад розпочали ще в 2001 році.









 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024