Як підприємець з Рожища створив фермерське господарство

28 Липня 2019, 15:26
1513

У травні 2012 року Сергій Новосад з Рожища заснував власне, а згодом – сімейне підприємство.

Родина, зваживши усі «за» і «проти», розпочала займатись саджанцями, розповідають на сторінці Волинського обласного центру зайнятості у Facebook.

Нині діяльність підприємства – це реалізація високоякісних саджанців як плодово-ягідних, так і декоративних рослин, привезених із елітних паспортизованих господарств Польщі, Нідерландів та Німеччини. Такий посадковий матеріал характеризується генетичною чистотою, відсутністю захворювань під час вирощування, високим ступенем приживання.

Спектр практично необмежений: це як оптова, так і роздрібна торгівля молодими рослинами малини, полуниці, смородини, порічки, аґрусу, а також плодових дерев – вишні, черешні, яблуні, груші, персика, нектарина, абрикоса, сливи, горіха волоського. Одночасно підприємці вирощують лікарські рослини та реалізовують засоби захисту рослин.

7 років тому Сергій Новосад і не думав, що з малого підприємця переросте до створення фермерського господарства «Розсадник Новосад». Тепер родина реалізовує не лише товар, а й надає методичні та дорадчі консультації щодо посадки, догляду, вирощування рослин.

«Пан Сергій – передусім популяризатор українського на Заході, а західного – в Україні. Для тих, «хто в темі», селекціонер – лоцман у галузі ягідництва. Він організовує цікаві міжнародні екскурсії рейтинговими розсадниками Європи», – йдеться у повідомленні.

Зі слів пана Сергія, ягідництво – одна з галузей, яка продовжує приносити стабільний прибуток і на сьогодні досить перспективна.

Приватний підприємець разом із родиною успішно продовжує розвивати свій бізнес не тільки у Рожищенському районі, але й за його межами. У співпраці із районною філією Волинського обласного центру зайнятості семеро рожищан отримали роботу з гідною заробітною платою. А ще пан Сергій – постійний спікер на навчальних семінарах, які відбуваться у межах проекту «Територія майстерності». Підприємець розповідає про свій досвід ягідникам-початківцям. У них багато мрій, ідей та сподівань.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024