Як на Волині наповнюють бюджет Пенсійного фонду

24 Липня 2019, 12:56
Фото ілюстративне 878
Фото ілюстративне

За шість місяців поточного року у бюджет Пенсійного фонду України в області отримали 1,9 мільярда гривень власних грошей. За рахунок зазначених ресурсів та надходжень фінансів із перерозподілу з різних джерел фінансування забезпечили виплату пенсій 267,7 тисяч пенсіонерів області. На це спрямували майже 4 мільярди гривень.

Про це стало відомо під час засідання Координаційної наради з питань взаємодії щодо наповнення бюджету пенсійного фонду області. Обговорення відбулось 23 липня під керівництвом заступниці голови обласної державної адміністрації Світлани Мишковець, інформує відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області Петро Філіпчук розповів, що основними факторами, що впливають на збільшення надходжень до бюджету Пенсійного фонду України є ріст фонду оплати праці, збільшення кількості застрахованих людей, за рахунок легалізації заробітної плати та зайнятості, а також зменшення заборгованості, як у платежах до Пенсійного фонду України, так і у сплаті єдиного соціального внеску.

За даними реєстру, обсяг фонду оплати праці у області за 5 місяців 2019 року – майже 6,9 мільярда гривень, та зріс у порівнянні з 2018 роком на 20%.

«З метою вживання заходів, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства, працівники Фонду здійснюють моніторинг даних реєстру застрахованих осіб. Інформацію щодо страхувальників, у яких виявлені ознаки порушень трудового законодавства, передають до органів Держпраці та Державної фіскальної служби області для перевірок та заходів впливу, відповідно до чинного законодавства. Окрім того, налагоджена співпраця з територіальними громадами, щодо надання інформації», — проінформував Петро Філіпчук.

Варто зазначити, що бюджет Фонду на понад 98 % формується з грошей сплачених у складі єдиного соціального внеску, тому досить важливим є питання збільшення надходжень єдиного внеску, забезпечення своєчасності та повноти його сплати.

За даними головного управління ДФС області, заборгованість із сплаті ЄСВ на 1 липня – 353 мільйони гривень. Борг юридичних осіб – 208,8 мільйона гривень, з яких 165,7 мільйонів гривень, або 80,2 % це борг вугільних підприємств області.

З метою погашення заборгованості органами Фонду області забезпечують своєчасність заходів впливу та стягнення щодо боржників. Для цього у поточному році до суду подали 163 позовні заяви. Загалом на примусовому виконанні в органах державної виконавчої служби – 2230 проваджень.

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024