У Національному банку України поінформували про інфляцію

27 Липня 2019, 15:31
Фото ілюстративне 1095
Фото ілюстративне

Національний банк зберіг прогноз інфляції на 2019-2021 роки і поліпшив оцінку зростання економіки. Інфляція знизиться до 6,3% на кінець поточного року і досягне середньострокової цілі 5% наприкінці 2020 року. Упродовж цього ж періоду економіка України зростатиме стійкими темпами на рівні 3-4%.

Про це йдеться у щоквартальному Інфляційному звіті за липень 2019 року, – інформує відомство на своїй сторінці у Facebook.

Крім оновлених макроекономічних прогнозів, у звіті є також цікаві тематичні розділи:

  • Монетарна політика центральних банків країн, ринки яких розвиваються, в умовах посилення торгового протистояння. Дізнаєтесь, як торговельні конфлікти у світі та політика ФРС і ЄЦБ позначиться на ринках, що розвиваються, зокрема, Україні.
  • Сприйняття інфляції домогосподарствами. Прочитаєте, яке зростання цін прогнозують українці, і чому завищують свої оцінки.
  • Зв’язок між продуктивністю праці, реальною зарплатою та інфляцією. Вас поінформують, як зростали реальні зарплати в Україні впродовж останніх років і чому вони позначилися на споживчих цінах.
  • Валовий зовнішній борг України: останні тенденції. Усвідомите, як зменшується заборгованість країни перед іноземними кредиторами, та чому справжній розмір боргу дещо менший за офіційну цифру.
  • Публікація прогнозу облікової ставки. Збагнете, як Національний банк бачить зміну вартості фінансових ресурсів упродовж наступних років.

Детальніше тут.

Читати також:

У Нацбанку показали пам'ятну монету номіналом дві гривні

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024