Нововолинські газовики посіли перше місце в обласних змаганнях АДС

26 Липня 2019, 14:30
1769

На Волині визначили найкращу бригаду аварійно-диспетчерської служби «104» (АДС). На навчально-тренувальному полігоні, що у Рожище, змагались між собою чотири команди  з Луцька, Володимира-Волинського, Нововолинська та Ратного. Такий професійний конкурс серед бригад аварійно-диспетчерської служби відбувається понад 10 років поспіль. 

Улітку газовики організували змагання в 2 етапи: спочатку кожне відділення газового господарства визначало найкращу бригаду, далі – регіональні змагання. 

«Такі змагання є практичними і допомагають нашим фахівцям удосконалювати свої вміння та навички. Відбувається цей професійний конкурс для підвищення рівня підготовки наших працівників аварійно-диспетчерських служб. Бригади АДС цілодобово щодня забезпечують безперебійну та безаварійну роботу систем газопостачання, оперативно локалізовують та ліквідовують аварійні ситуації» зазначає головний інженер АТ “Волиньгаз” Андрій Цибульський.

Члени конкурсної комісії перевірили оснащення та готовність спецавтомобілів, вміння користуватися засобами індивідуального захисту та звичайно  теоретичні знання учасників змагань. За лічені хвилини кожна аварійно-диспетчерська бригада із 5 фахівців повинна прибути на місце умовної аварії, локалізувати та ліквідувати небезпечну ситуацію.

 «У середньому за добу в зимовий період наша екстрена служба відпрацьовує 42 заявки, це на 15 заявок більше ніж влітку. За опалювальний сезон 2018-2019 рр. на адресу аварійно-диспетчерської служби АТ «Волиньгаз» надійшло 7639 викликів різного рівня небезпеки. АДС «Волиньгазу» за рік опрацювала 12 тисяч заявок, які надійшли від волинян на номер 104»,  розповів начальник аварійно-диспетчерської служби Валентин Киричук.

Варто зазначити, що від професійних навичок членів аварійної служби часто залежить життя та здоров’я людей. Дуже важливо, щоб бригада «104» у критичних нештатних ситуаціях не розгубилася та локалізувала аварію у найкоротший термін. Тому й для підвищення та перевірки професійного рівня готовності бригад газовики щомісячно проводять навчання та щорічно організовують огляд-конкурс АДС. Ці змагання є особливо корисними  для молодих спеціалістів, адже всі практичні заняття відбуваються в реальних умовах.

За підсумками усіх випробовувань кращою бригадою аварійно-диспетчерської служби стала бригада Нововолинської дільниці Володимир-Волинського відділення. Вона набрала 402,5 балів.  Друге місце посіла бригада Луцького відділення  336,5 балів. Замкнула трійку переможців команда «104»  – Ратнівського  відділення (298,5). А четверте місце  в газовиків із Володимира-Волинського - 293,5 балів. 

Бригада АДС Нововолинської дільниці візьме участь у наступному етапі – III Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності бригад аварійно-диспетчерських служб Центрального регіону, який відбудеться в м.Житомир.

Читати також: Асоціація газового ринку України закликає встановити економічно обґрунтовані тарифи для споживачів

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024