Сільського голову на Рожищенщині відсторонили від посади

29 Липня 2019, 09:48
998

Слідча суддя Луцького міськрайонного суду Інна Плахтій розглянула у відкритому судовому засіданні клопотання старшої слідчої СУ ГУНП Волинської області Данильчук Т. В. у кримінальному провадженні про відсторонення від посади Топільненського сільського голови Рожищенського району.

Чоловіка підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення – одержання хабара службовою особою. Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Нагадаємо, голова сільської ради Руслан Присяжнюк вимагав 15 тисяч доларів хабаря.

17 липня старша слідча СУ ГУНП Волинської області Данильчук Т. В. звернулась до слідчого судді Луцького міськрайонного суду з клопотанням про відсторонення підозрюваного від посади сільського голови Топільненської сільської ради терміном на два місяці.

Клопотання обґрунтоване тим, що чоловіка підозрюють у тому, що 16 липня приблизно о 12:30 перебуваючи в альтанці № 2, яка на території ресторації «Добра хата» у селі Зміїнець, Луцького району, діючи умисно, переслідуючи корисливий мотив та мету незаконного особистого збагачення, усвідомлюючи злочинність своїх дій та їх правові наслідки, отримав частину обумовленої суми неправомірної вигоди у вигляді імітаційних грошей в сумі 5 тисяч доларів США, за сприяння у виділенні земельної ділянки.

У судовому засіданні підозрюваний та його захисник Олександр Стасюк заперечували проти задоволення клопотання.

Однак суд постановив клопотання старшої слідчої СУ ГУНП Волинської області Данильчук Т.В. у кримінальному провадженні задовольнити. Відсторонити підозрюваного від посади сільського голови Топільненської сільської ради Рожищенського району Волинської області, терміном на два місяці, до 16 вересня 2019 року включно.

Передрук у ЗМІ без дозволу редакції Район.Рожище заборонено.

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024