«Рожищенський сирзавод ухиляється від сплати податків», – начальниця Волинської ДФС

31 Липня 2019, 09:48
Рожищенський сирзавод 768
Рожищенський сирзавод

Кілька місяцівт товариство з додатковою відповідальністю «Рожищенський сирзавод» відновили сплату податку з доходів фізичних осіб в районний бюджет. Як розповіла головна бухгалтерка підприємства Валентина Федосюк, податок з доходів фізичних осіб надходить у місцевий бюджет з квітня цього року. Сума податку – 800 тисяч гривень на місяць.

У грудні 2018 року «Рожищенський сирзавод» перереєструвався і офіційною пропискою підприємства замість Рожища є місто Тульчин Вінницької області.

Начальниця Головного управління ДФС на Волині Світлана Савчук, 30 липня, під час засідання Громадсько-консультативної ради платників податків прокоментувала ситуацію на Рожищенському сирзаводі, а також назвала причини перереєстрації підприємства.

«Причина в ухиленні від оподаткування заводу. Ще два роки тому надсилались запити, надсилалась інформація про те, що вони використовують схеми ухилення від оподаткування. Їх попереджали про наслідки, однак вони не реагували. Була здійснена контрольно-перевірочна робота, вона була запланована у графік, знали завчасно – за рік, адже план-графік доступний. Вони мали можливість виправитися, скоригувати свої негативні податкові наслідки, однак вони цим не скористалися, і під час контрольно-перевірочних заходів були донараховані суми в бюджет. Була порушена кримінальна справа, були опитані свідки та підозрювані. На сьогодні справа розглядається у межах кримінально-процесуального законодавства», – пояснила посадовиця.

Світлана Савчук підтверджує, що податкові платежі у місцевий бюджет є регулярними, однак підприємство має проблеми зі сплатою податку у державний бюджет.

«Щодо  платежів у місцеві бюджети, вони зобов'язані їх сплачувати сюди, адже перебувають на цій території. Зараз податок у місцевий бюджет вони сплачують щомісяця. Інше питання сплати податку до державного бюджету: вони його як не платили, так і не платять», – зазначила очільниця.

Передрук у ЗМІ без дозволу редакції Район.Рожище заборонено.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024