Волинь долучилась до створення перших в Україні Філіалів «Дівчата STEM»

04 Серпня 2019, 15:24
2376

Відкриття перших в Україні філіалів #ДівчатаSTEM з метою популяризації технічних спеціальностей та збільшення кількості дівчат до STEM-напрямів ініціювали CSR Ukraine, експертна організація Центр «Розвиток КСВ», за підтримки UNFPA Ukraine, Фонду ООН в галузі народонаселення в Україні, та Інституту модернізації змісту освіти.

До створення Філіалів долучились 49 навчальних закладів з 19 регіонів України: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Херсонська, Хмельницька, Чернігівська, Львівська, Тернопільська, Харківська, Полтавська та Кіровоградська області. Заклади-учасники вже запланували активності, які готові реалізовувати протягом одного року.

Серед ініціатив: проведення днів науки, розвиток менторської програми для дівчат STEM, профорієнтаційні тренінги та ігри, робота з ученицями 5-7 класів, розробка навчальних та розвивальних роботів (stem-іграшок) для дітей з особливими потребами, екскурсії на успішні STEM-підприємства та десятки інші проектів.

У Волинській області філіали запрацюють на базі Опорного освітнього закладу "Навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія  смт. Голоби», у Комунальному закладі «Луцький навчально-виховний комплекс «Гімназія №14 імені Василя Сухомлинського» Луцької міської ради Волинської області" та в Опорному навчальному закладі «Навчально-виховний комплекс «Локачинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія» (смт. Локачі).

Основна діяльність філіалів буде скерована на впровадження та підвищення обізнаності про STEM як провідний підхід до навчання в Україні. У межах ініціативи, учасниці зможуть організовувати різноманітні освітні активності, спрямовані на викорінення гендерних стереотипів при виборі професій та допомагатимуть ученицям у реалізації їх власних STEM-проєктів.

У листопаді 2019 року, за результатами звітування щодо проведених заходів, організатори оберуть найактивніший філіал. Переможець, визначений організаторами та партнерами програми, здобуде право організації Фінальної Конференції в грудні 2019 року. Більше інформації про ініціативу на сайті Дівчата STEM.

Довідково: STEM – це абревіатура від Science – наука, Technology – технології (інформатика, технології), Engineering – інженерія (робототехніка, 3D-моделювання), та Mathematics – математика.

Дівчата STEM – це всеукраїнська програма, спрямована на збільшення кількості дівчат у технологічних професіях. За три роки провели багато ініціатив, серед яких, менторська програма, хакатони для дівчат та вчителів, розроблений тематичний комікс.

CSR Ukraine, Центр «Розвиток КСВ» – експертна організація в Україні, що об'єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими вже десять років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності, реалізує власні соціальні проєкти, надає консультації, проводить семінари та тренінги з КСВ питань та звітів як для приватних компаній, так і для державних органів влади. Є національним партнером CSREurope (Брюсель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія)

UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення – є провідною агенцією ООН, яка зосереджує свою роботу у сфері гендерної рівності, репродуктивного здоров’я та розбудови потенціалу молоді. Спільно з партнерами працюють у 150 країнах та територіях світу, а з 1997 року і в Україні для утвердження рівності, подолання гендерних стереотипів, посилення можливостей жінок, рівномірного розподілу домашніх обов’язків та залучення чоловіків у виховання дітей. З 2015 року спільно з Міністерством соціальної політики України впроваджується кампанія «Щастя в 4 руки». Більше інформації про UNFPA та роботу в Україні читайте тут. Стежте за діяльністю UNFPA у Twitter та Facebook.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024