Наскільки в області готові до опалювального сезону

02 Серпня 2019, 11:58
Фото ілюстративне 893
Фото ілюстративне

Готовність підприємств паливно-енергетичного комплексу області до осінньо-зимового періоду – в основному від 61 до 67 відсотків.

Питання підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, об’єктів соціальної сфери та інфраструктури до осінньо-зимового періоду 2019/2020 року обговорили під час наради під головуванням Віце-прем'єр-міністра-Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка. Участь в урядовій нараді в режимі відео селектору взяв т.в.о. голови облдержадміністрації Олександр Киричук. Про це інформує прес-служба Волинської ОДА.

Зокрема, як відзначив Геннадій Зубко, ключове питання у підготовці до опалювального сезону не тільки щодо технічних і регламентних робіт з підготовки котелень, житлового фонду і соціальних об’єктів, а першочергово, розрахунків підприємств ТКЕ з НАК «Нафтогаз», які напряму впливають на отримання номінацій на газ на наступний опалювальний сезон.

Відтак, т.в.о. голови облдержадміністрації поцікавився в присутніх у студії представників теплопостачальних та теплогенеруючих організацій чи немає в області проблем із розрахунками за спожиті енергоносії, і зокрема за газ.

Тож варто зауважити, що на даний час ДКП «Луцьктепло» та ПТМ «Володимир-Волинськтеплокомуненерго» уклали договори на реструктуризацію за спожитий природний газ та здійснюють оплату згідно графіків. Відповідно номінації на газ мають усі підприємства ТКЕ області.

«До початку опалювального сезону залишилось два календарних місяця. І на сьогодні готовність житлового фонду України – 60%. Соціальні об’єкти – школи, дитячі садки і лікарні будуть готові вже до 1 вересня. Окрім цього, до початку опалювального сезону місцева влада має зосередитись на встановленні будинкових лічильників. Із житлового фонду – найкращі показники у Черкаській і Миколаївській областях. Найгірша ситуація в Кіровоградській області. Українці мають сплачувати лише за спожиту послугу, а не за нараховані нормативи, – сказав Віце-прем’єр-міністр.

Щодо Волинської області, то на 1 серпня готовність підприємств паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства до осінньо-зимового періоду в основному від 61 до 67 відсотків в залежності від виду об’єкту.

«Підготовка до опалювального сезону в області відбувається згідно плану, але розслаблятися не можна. Всі повинні виконувати свою роботу відповідно до встановлених термінів, аби опалювальний сезон стартував вчасно та без проблем», – наголосив на завершення Олександр Киричук.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024