У луцьких багатоповерхівках встановлять індивідуальні теплові пункти

02 Серпня 2019, 17:09
Фото ілюстративне 965
Фото ілюстративне

У Луцьку підписали угоду із італійськими партнерами щодо встановлення індивідуальних теплових пунктів у багатоповерхівках.

Про це написав заступник міського голови Григорій Недопад на своїй сторінці у Facebook.

250 індивідуальних теплових пунктів встановлять в будинках 33 і 40 районів.

Головний плюс для лучан – суттєва економія на опаленні, адже суми у платіжках після встановлення ІТП зменшуються приблизно удвічі. ІТП будуть обладнані безплатно для мешканців. Проєкт реалізують за грантові, а отже безповоротні гроші – близько 2,7 мільйонів євро вдалось залучити від Європейського банку реконструкцій і розвитку. Встановлювати ІТП почнуть орієнтовно після завершення чергового опалювального сезону. Зараз будуть виконувати підготовчі заходи та інформування населення.

Ще 19 вересня відбувся перший етап тендеру для визначення переможця, який забезпечить встановлення ІТП. Участь у тендері взяли 6 підприємств, серед яких одне українське, інші – європейські. Виграло італійське підприємство AMARC DHS з міста Безана-ін-Бріанца, яке запропонувало найкраще обладнання і найвигіднішу для міста пропозицію. ІТП італійського виробництва має найкращі характеристики якості та є одним із кращих у світі.

Досвід експлуатації індивідуальних теплових пунктів доводить, що у багатоповерхових будинках, де регулювання було відсутнє, після встановлення ІТП загальне зниження споживання тепла – від 15% до 73%. Індивідуальні теплові пункти дають змогу економічно і раціонально використовувати енергоресурси. 

Серед переваг ІТП – можливість регулювання опалення, його автоматичне посилення в холодну пору і послаблення при потеплінні, забезпечення гарячого водопостачання, облік тепла, централізована передача даних.







Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024