Сайт луцького вишу — в рейтинзі найкращих світових університетів

05 Серпня 2019, 12:55
Луцький національний технічний університет 842
Луцький національний технічний університет

Webometrics Ranking of World's Universities опублікував традиційний рейтинг світових університетів за рівнем їх присутності в мережі. Луцький національний технічний університет посів 66-е місце. 

Результати досліджень Webometrics публікують двічі на рік: у січні та липні, — пише Освіта.ua.

У процесі формування рейтингу Webometrics Ranking of World's Universities враховують кількість проіндексованих пошуковими системами сторінок сайту навчального закладу, зовнішні посилання на нього, цитованість ресурсу, кількість завантажених на сайт файлів та інші показники.

Іншими словами, оцінюють змістовну та інформаційну складову web-сайту університету. Розробники зазначають, що при формуванні рейтингу показники відвідуваності та дизайн сайтів до уваги не беруть.

Новий web-рейтинг університетів світу Ranking Web of Universities зроблений з урахуванням систематизованих даних, отриманих розробниками у липні 2019 року.

Загалом, рейтинг охоплює понад 12 тисяч університетів та навчальних закладів з усього світу, з них 320 закладів вищої освіти з України.

Згідно з результатами рейтингу, найбільш присутнім у мережі українським вищим навчальним закладом є Сумський державний університет.

Друге місце у Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, на третьому — Харківський національний університет ім. Каразіна.

Четверте, п'яте і шосте місця в українському рейтингу отримали Тернопільський національний економічний університет, Київський політехнічний інститут та Одеський національний університет ім. Мечнікова.

Сьоме та восьме місця, відповідно, Національний університет «Львівська політехніка» та Національний технічний університет «Дніпровська політехніка».

Дев'яте місце в українському рейтингу отримав Львівський національний університет ім. Івана Франка. Десятий – Харківський національний університет радіоелектроніки.

Читайте також: Стадіон луцької школи в жалюгідному стані, — звернення

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024