Бюджетники Волині заборгували за газ понад два мільйони гривень

06 Серпня 2019, 10:25
Фото ілюстративне 1218
Фото ілюстративне

Неплатежі за газ бюджетних установ, які є клієнтами ТОВ «Волиньгаз збут», це 2,4 мільйона гривень. Через несплату за спожитий газ припинили газопостачання двом бюджетним установам. Також на бюджетників-боржників подали до суду три справи на загальну суму понад 2,2 мільйона гривень.

Організації-боржники свою заборгованість за газ пояснюють недофінансуванням або ж непропорційним розподілом кошторисних призначень. Установам-неплатникам «Волиньгаз збут» надсилає повідомлення про припинення газопостачання, адже відповідно до чинного законодавства, постачальник має право припинити газопостачання, в разі проведення споживачем неповних або несвоєчасних розрахунків, а також подавати матеріали до суду і стягувати заборгованість в судовому порядку.

«Несвоєчасна оплата за спожитий енергоресурс наносить значні матеріальні збитки нашій компанії. Через затримку оплат «Волиньгаз збут» не в змозі вчасно та в повному обсязі розрахуватись за придбаний природний газ для потреб бюджетних установ та організацій з власником ресурсу газу, що також призводить до стягнення штрафних санкцій відповідно до укладених договорів. Окрім того, це ставить під загрозу стабільне газопостачання Волині», - зазначив директор ТОВ «Волиньгаз збут» Микола Тищук.

Загальний рівень оплати за  газ в бюджетній сфері на Волині – майже 93% від спожитого енергоносія. 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024