На Старовижівщині запрацював шлюз на річці Прип'ять

06 Серпня 2019, 09:09
1348

Поблизу Кримного знову запрацював шлюз на річці Прип'ять, який регулює воду на відстані 9 кілометрів по течії водойми.

Про це йдеться на сайті Волинської обласної ради.

Нагадаємо, рівень води в річці Прип'ять катастрофічно знизився. Місцеві жителі скаржились, що вода в криницях дуже глибоко. Вони вважають, що причиною є зруйнований шлюз, який на балансі Державного агенства водних ресурсів України.

Голова обласної ради Ірина Вахович відразу ж взялася за контроль цієї ситуації. Вона провела робочу нараду за участю  в.о. начальника Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області Ростислава Кравчука.

Він розповів, що  на вказаному об'єкті потрібен новий шлюз. Згідно із вже наявною  проектно-кошторисною документацією, на нову споруду потрібно 1,4 мільйона гривень. Мільйон гривень можна отримати з державного бюджету, а ще 420 тисяч гривень повинна дофінансувати обласна казна. Разом з тим, після візиту голови обласної ради та поширення інформації про обміління Прип'яті в соціальних мережах, Регіональний офіс все ж знайшов вихід з ситуації, хоча й тимчасовий. Пошкоджений шлюз підремонтували, використавши резервні ресурси водного фонду.

Вода в річці почала прибувати та збільшилася на 1,2 метри, тобто, майже до попереднього  рівня.  Про це Ростислав Кравчук повідомив голові обласної ради.

Між тим, будівництво нового шлюза залишається актуальним.  Ірина Вахович запевняє, що готова  переконувати депутатів у необхідності виділення грошей з обласного бюджету для співфінансування цього проєкту.

Вирішення проблем з обмілінням волинських водойм залишається в пріорітетах Ірини Вахович і надалі.  Вона виступає на комплексний підхід у вирішенні цих питань з участю відповідальних державних структур та із залученням  компетентних експертів. Голова обласної ради просить в.о. начальника Регіонального офісу водних ресурсів оперативно інформувати обласну раду про нагальні проблеми у водному господарстві області, щоб можна було використати всі можливості  вирішувати їх завчасно.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024