Скільки у Луцьку витратять на ремонт каналізації

07 Серпня 2019, 09:44
Підтоплення на проспекті Соборності 782
Підтоплення на проспекті Соборності

Два з половиною мільйони гривень витратять у Луцьку цьогоріч на каналізаційні роботи. Через те, що систему лагодять, доводиться навіть частково перекривати вулиці.

Наприклад, 5 серпня до обіду був заблокований рух на вулиці Кравчука. Що вдалося зробити, а що тільки у перспективі та чи врятує це Луцьк від затоплень, — у сюжеті Сфера-ТВ.

Уже традиційні затоплення виникають через те, що зливова каналізація не може впоратись із об'ємом води, тому її прочищають та ремонтують.

Заступник директора департаменту ЖКГ Луцькради Микола Осіюк каже, що на ремонт та обслуговування каналізаційних мереж мають витратити цьогоріч два з половиною мільйони гривень. Частину з них вкладуть у додаткові решітки на дорогах, аби вода швидше стікала. Пильнувати за стоками має підприємство «Луцькспецкомунтранс», яке виграло тендер і займається очисткою мереж.  Та, аби максимально мінімізувати ризик підтоплень, виконуватимуть додаткові роботи.

Перевірити,  наскільки виконані роботи відповідають витраченими грошам та ресурсам можна буде уже після найближчих сильних опадів у місті, бо усі ці зусилля не гарантують того, що вода і далі не залишатиметься на дорозі, єдине, в чому можна бути до кінця впевненому – це те, що вона швидше стікатиме в каналізацію. 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024