У Луцьку на хабарі в майже 5,5 тисячі доларів затримали посадовця екоінспекції

07 Серпня 2019, 08:58
977

У Луцьку поліція затримала на хабарі посадовця Держекоінспекції області, який вимагав та отримав 3 тисячі доларів США та 60 тисяч гривень хабара.

Оперативники управління захисту економіки у Волинській області Національної поліції України спільно з військовою прокуратурою Західного регіону викрили у хабарництві керівників одного з секторів Державної екологічної інспекції у Волинській області. Останній вимагав та отримував від суб’єктів господарювання неправомірну вигоду за вирішення різного роду питань: від непритягнення до відповідальності за порушення до сприяння у видачі дозвільних документів, — повідомили правоохоронці.

Так, під час заходів щодо дотримання суб’єктів господарювання, що займаються реалізацією пального на АЗС, працівники сектору екологічної інспекції виявили чимало порушень, а саме відсутність дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. За не притягнення останніх до відповідальності та вирішення питання щодо отримання необхідних дозволів завідувач сектору вимагав «винагороду» – 3 тисячі доларів США та 60 тисяч гривень. Гроші одержував у кілька етапів.

6 серпня фігурант одержав від двох підприємців 50 тисяч гривень та 3 тисяч доларів США «винагороди», під час чого останнього затримали у Луцьку в одному із закладів харчування.

Раніше задокументували одержання завідувачем сектору Державної екологічної інспекції у Волинській області 10 тисяч гривень хабара.

Наразі тривають невідкладні слідчі (розшукові) дії, вирішуть питання щодо повідомлення посадовцю про підозру та обрання йому запобіжного заходу.

Документування протиправної діяльності посадової особи відбувалось у межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Під час слідства встановлюватимуть інших осіб, які також можуть бути причетні до злочину, серед яких і працівники обласної екологічної інспекції.

Читайте також: На лучанина, який пропонував хабар патрульним, завели кримінал





 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024