Роботодавцям Шайцького району розповіли, як підібрати собі хороших працівників

08 Серпня 2019, 09:45
1062

У Шацькій районній філії Волинського обласного центру зайнятості відбулося бліц-навчання для роботодавців району.

Крокуючи в ногу з часом та оперативно реагуючи на потреби роботодавців, 6 серпня в Шацькій районній філії Волинського обласного центру зайнятості відбулося бліц-навчання на тему: «Безпека та гігієна праці, підбір та соціальні гарантії працівників», – йдеться на сторінці служби зайнятості у Facebook.

Участь у заході взяли перший заступник начальника Управління Держпраці у Волинській області Юрій Бондарчук, лікар з питань гігієни праці Ільме Міщук; головні державні інспекторки відділів Управління Держраці у Волинській області: з питань експертизи умов праці – Людмила Шкуро, з відділу дотримання законодавства про працю та інших нормативно-правових актів – Валентина Солодухс, роботодавці, які працюють в галузі освіти, громадського харчування, переробної промисловості, будівництва, та фахівці Шацької районної філії Волинського ОЦЗ.

Розпочала бліц-навчання заступниця директора – начальниця відділу надання соціальних послуг Галина Левчук, зазначивши, що додержання законодавства про працю та зайнятість – вимога часу, а служба зайнятості готова всіляко сприяти роботодавцям у їх діяльності, максимально, наблизивши свої послуги до людей, які забезпечують роботою жителів району.

Учасники заходу отримали інформацію щодо реалізації державної політики у сферах промислової безпеки, охорони праці, гігієни праці з виконання заходів щодо запобігання виникненню професійних захворювань, дотримання вимог санітарних норм та правил, своєчасного здійснення профілактичних заходів, спрямованих на попередження шкідливої дії факторів виробничого середовища і трудового процесу, здійснення державного нагляду у діючих виробничих сферах Шацького району та контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість. 

Під час бліц-навчання роботодавці ставили запитання представникам обласного Управління Держпраці щодо найбільш поширених проблемних ситуацій, які виникають у їхній практичній діяльності, отримуючи кваліфіковані, змістовні відповіді.

«Якщо у вас виникають сумнівні щодо тих чи інших питань звертайтеся за консультацією, чи проведенням аудиту, ми завжди готові допомогти, а у разі виникнення певних змін у законодавстві – знову до вас завітаємо», – наголосив роботодавцям району перший заступник начальника Управління Держпраці у Волинській області Юрій Бондарчук. 

Також присутні дізнались більше про сучасні послуги служби зайнятості, особливості надання інформаційно-консультативних, електронних та фінансових послуг. Не менш важливою виявилась інформація про нові сервісні технології, які служба зайнятості активно впроваджує в роботу з роботодавцями – відеорезюме, відеовакансія, скайп-співбесіда, електронний кабінет роботодавця.

Спілкування між представниками всіх сторін проходило у теплій та довірливій атмосфері, завдяки чому кожен з учасників бліц-навчання отримав багато важливої інформації.



 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024