На Рівненщині планують збудувати деревообробний завод

10 Серпня 2019, 14:14
1330

Близько 200 мільйонів євро інвестицій. Саме стільки грошей планує залучити міжнародна кампанія «Kronospan УА»  для будівництва ультрасучасного деревообробного заводу на Рівненщині. Це одна з найбільших інвестицій в розвиток нашої області за останні роки.

Про це повідомили на прес-конференції, під час якої представники кампанії публічно розповіли про свої наміри,– інформує сайт Рівненнської ОДА. 

«Kronospan УА» є світовим лідером в галузі деревообробки, зокрема у виробництві високоякісних деревинних плит. Наші підприємства працюють у 40 куточках світу. Ми прийняли рішення інвестувати в Україну. У Нововолинську ми вже відкрили сучасне підприємство. Аналогічне плануємо запустити й в Рівненській області. Завод випускатиме якісну плиту. Виробництво продукції відбуватиметься на закордонному обладнанні, з легальної деревини», – розповіла директорка кампанії Наталія Покінська.

При цьому кампанія буде використовувати очисні споруди, що гарантуватиме екологічну безпеку згідно європейських норм. На виробництві планують створити 2 тисячі робочих місць

Інвестори вже обрали локацію для майбутніх виробничих потужностей – це індустріальний майданчик у Городку Рівненського району. Нове та сучасне підприємство облаштують на території давно закинутих і непрацюючих Рівненських ливарного заводу та заводу тракторних агрегатів. Усе обладнання буде сертифіковане та відповідатиме усім вимогам України та Європи, запевнили інвестори.

«Це найбільша інвестиція в область за роки незалежності, тисячі новостворених робочих місць, а також багатомільйонні обороти, з яких платитимуть податки. Важливо, що прихід такого інвестора з відмінною репутацією – це приклад й для інших інвесторів», – так розповів про економічні та соціальні переваги інвестиційного проєкту для громади області Дмитро Янушевський, керівник Агенції «ІнвестІнРівне», яка торік розпочала співпрацювати з міжнародною кампанією.

В свою чергу, керівник департаменту економічного розвитку і торгівлі Рівненської ОДА Костянтин Мокляк зауважив, що громади самі повинні бути зацікавленими у залученні інвесторів. Адже це додаткові ресурси, що стимулюють економіку і дозволяють стати громаді спроможною.

Нині ж на майданчику вже проводять підготовчі роботи – демонтаж старих зруйнованих конструкцій та розчищення для майданчику, де провадитимуть будівництво. Усі дозвільні документи на ці роботи кампанія має та інвестує у них 4 мільйони євро.

У «Кроноспан УА» стверджують, що працюватимуть відкрито та прозоро, в межах чинного законодавства. І усі етапи створення виробництва обов’язково узгоджуватимуть із жителями громади та представниками влади на місцях.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024