Як молода сім’я на Ратнівщині успішно розвиває овочевий бізнес

11 Серпня 2019, 12:34
Сім'я Романюків та гості 1463 Джерело: Ратнівська районна філія ВОЦЗ
Сім'я Романюків та гості

Молоді господарі Романюки із села Шменьки показали своїм землякам, як вони почали збрати перші врожаї овочів огірків і томатів у своїх теплицях.

Фахівці служби зайнятості організували для жителів сіл району виїзний захід у невеличке господарство. Оксана Романюк охоче розповіла:

«Врожаї, зібрані з півтори тисячі кущів помідор, висаджених у закритому ґрунті, тішать мене. Якщо добре вродило, хочеться і збирати, і збувати продукцію. З одного куща трьох сортів (Агіліс, Сім-сім, Чорний принц Голандської селекції) отримуємо 4-5 кілограм овочів», – про це пишуть на сторінці центру зайнятості у Facebook.

Збирають, розповідає співрозмовниця, усією сім’єю: батьки, господарі, діти. І сперечаються кому везти продавати. Господиня показує на практиці, як правильно пасинкувати овочі, щоб не пошкодити стебло, яке харчує плід, обрізати та зривати плоди.

Спеціаліст державної установи «Фітодослідна станція» Сергій Левківський наголосив на необхідності дотримання правил безпеки, під час оброблення томатів біопрепаратами для попередження різних хвороб.

Окрім того, дорогою відвідали землі, що перебуває в користуванні фермерського господарства «Промінь». Господарство, керівником якого є Олександр Коваль, раніше спеціалізувалося на вирощуванні моркви. Нині ж там практикують вирощування лікарських рослин на замовлення фармацевтичної фірми «Житомир Ліктрави».

Успішні аграрії є прикладом для тих членів особистих селянських господарств, які ще не визначилися з формами та видами зайнятості на селі.

Врожай помідорів
Врожай помідорів

Врожай помідорів
Врожай помідорів

Сім'я Романюків та гості
Сім'я Романюків та гості

 

Читайте також: 

«Стати приватним підприємцем нескладно», – жителька Ратнівщини розповіла, як започаткувати власну справу

«Роботи є, аби старався», – велимчанин розповів про свій бізнес на малині. ВІДЕО

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024