Ягідно-грибний сезон на Волині додав у бюджети понад три мільйони гривень податкових платежів

10 Серпня 2019, 17:32
Фото ілюстративне 951
Фото ілюстративне

Сезон заготівлі дарів лісу на Волині дав можливість громадам залучити до власних бюджетів 934 тисячі гривень ренти за спецвикористання дикорослої продукції та 152 тисячі гривень єдиного податку. Окрім того, заготівельники ягід, грибів та лікарської сировини до бюджетів різних рівнів вже спрямували майже 1,9 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та 160 тисяч гривень військового збору.

Зважаючи на погодні умови, отриманий фінансовий результат очікуваний, оскільки найбільші надходження Волинь традиційно отримує від заготівлі чорниці,  констатують в ГУ ДФС у Волинській області. 

«Втім, небагатий урожай ягід  не перешкода для залучення до місцевих бюджетів додаткових надходжень. Лікарські рослини та волинські гриби мають високий попит та свого споживача в усіх куточках України та за кордоном. Лідерів громад, на території яких відбувається заготівля цих дарів лісу, просимо уважно пильнувати, щоб заготівельники провадили діяльність легально, сплачуючи визначені законом податки»,  наголошує начальниця ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.  

За фаховими консультаціями щодо легалізації діяльності та особливостей сплати податків учасниками заготівельного бізнесу варто звертатися до органів ДФС. Власне інформація від органів місцевого самоврядування про ймовірні зловживання на ринку заготівлі стане підставою для вжиття заходів в межах компетенції кожним контролюючим органом,звертають увагу у відомстві.

Нагадаємо, що серед передбачених законом податкових платежів, що повинні поповнити бюджети всіх рівнів в період заготівлі,   рентна плата за спецвикористання лісових ресурсів, ПДФО та єдиний податок. Переважну суму від їх надходжень зараховують до бюджетів громад. 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024