Податковий внесок волинян до держбюджету перевищив 2 мільярди гривень

11 Серпня 2019, 10:14
Фото ілюстративне 831
Фото ілюстративне

Платники податків Волині у січні-липні 2019 року спрямували до загального фонду державного бюджету понад 2,4 мільярди гривень податкових платежів.

Про це інформує сектор комунікації ГУ ДФС у Волинській області.

Сума сплачених в області податків до держбюджету перевищує минулорічні показники за аналогічний період на 22,6 відсотка.

«Плюс 377 мільйонів гривень, мобілізованих до держбюджету  в області до фактичних надходжень минулого року, переконує в ефективності заходів волинських фіскалів  в напрямку протидії ризикам. Безумовно, що ріст сплати податків – показник відповідальної позиції представників бізнесу, які виконують свої зобов’язання  своєчасно та у повному обсязі»,  зазначає начальниця ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Не менш важливий чинник якісного виконання завдань із мобілізації податків  сучасні та зручні у використанні електронні сервіси, що активно впроваджує ДФС в процес обслуговування.

«Електронний формат взаємодії платників з фіскалами виключає суб’єктивний фактор та дозволяє аналізувати звітність швидко та  більш якісно. Маючи такий інструментарій, ми своєчасно протидіємо спробам мінімізувати податкові платежі, не відриваючи від діяльності представників соціально відповідального бізнесу»,  поінформувала очільниця. 

Як відомо з аналітики, в області найбільшу суму до держбюджету протягом січня-липня поточного року спрямували платники ПДВ – 892,6  мільйона гривень. Разом з тим, до державної скарбниці мобілізували 607,2 мільйона гривень ПДФО, податку на прибуток – 293,1 мільйона гривень, військового збору – 175,7 мільйона гривень, рентної плати – 40,6 мільйона гривень.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024