Поїзд з Ковеля до Хелму не може курсувати через оподаткування палива

12 Серпня 2019, 09:48
Поїзд Ковель – Хелм 843
Поїзд Ковель – Хелм

«Укрзалізниця» відповіла на звернення Ковельської міської ради щодо відновлення пасажирського поїзда сполученням «Здолбунів-Ковель-Хелм».

Лист відповіді опублікувала на своїй сторінці у Facebook секретар Ковельської міської ради Віра Федосюк

Нагадаємо, через процедури оподаткування потяг сполученням «Здолбунів-Хелм» не курсує з 19 червня.

Враховуючи невдоволення ковельчан, міська рада 27 червня надіслала звернення до Президента України, Прем'єр-міністра України, Голови Комітету Верховної Ради з питань транспорту, Народного депутата від Ковельщини, Міністра Інфраструктури та виконуючого обов'язків голови Волинської ОДА щодо врегулювання певних процедур із фіскальними органами Польщі для відновлення курсування поїзду зі Здолбунова до Хелму через Ковель.

30 липня «Укрзалізниця» надіслала відповідь на звернення Ковельської міської ради, де зазначила, що для збереження міждержавного пасажирського сполучення потрібно вирішити питання звільнення від оподаткування польськими митними органами дизельного палива, що у паливних баках дизельного поїзда, виключно на рівні Уряду Польщі.

У документі також зазначається, що з 12 жовтня 2017 року на пункті пропуску «Дорогурськ» щоденно під час перетину кордону польські митники оподатковували дизельне паливо у дизельних баках поїзду на суми від 1068 до 10382 злотих, залежно від кількості палива у баках. Таким чином 30 квітня 2019 року польська сторона надіслала «Львівській залізниці» вимогу з оплатою понад 267 тисяч злотих за надлишок палива у баках дизельного поїзда, який курсує за маршрутом Здолбунів – Ковель – Хелм. За таких умов «Львівська залізниця» вирішила призупинити курсування поїзда.





Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024