Григорій Недопад розповів, чи закриють «Завокзальний» ринок

12 Серпня 2019, 13:58
968

Заступник мера Луцька Григорій Недопад прокоментував ситуацію із можливим закриттям Варшавського («Завокзального») ринку.

Про це пише інформаційне агентство «ВолиньPost».

Нагадаємо, управління державної служби надзвичайних ситуацій у Волинській області вважає, що «Завокзальний» ринок потрібно закрити через порушення правил пожежної безпеки. Відповідну заяву подали до суду.

«Це неправда, що ринок хочуть закрити. ДСНС провело перевірку, побачило, що дійсно є порушення, оскільки там є газопровід, а торгові точки розміщені не відповідно до правил та передбачених зон. Тож управління подало позов, аби облспоживспілка привела у відповідність всі вимоги, щоби потім, не дай Бог, якщо трапиться якийсь випадок, не знати як з нього виходити», – зауважив Григорій Недопад.


Також заммера Луцька каже, що облспоживспілка порушила вимоги щодо розміщення торгових точок на ринку, а тепер нарікає, що доведеться «попросити» звідти 40% підприємців.

«То на яких підставах там знаходяться тих 40% підприємців? Як для них облаштовували торгові місця? Зрештою, якщо буде якийсь вибух газопроводу, то постраждають люди і їхнє майно. Тобто тут треба обирати цивілізовані методи – якщо є порушення, їх треба усунути, якщо немає змоги усунути – шукати інші шляхи», – вважає Григорій Недопад.


За словами посадовця, в облспоживспілки є можливість отримати технічні умови і перенести газопровід високого тиску для того, щоб зберегти торгові місця. 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024