На Волині аграріям продемонстрували «космічну» техніку

13 Серпня 2019, 13:12
1981

Компанія AGROTERRA влаштувала День поля на базі СТзОВ «Лище» Луцького району. Під час заходу демонстрували останні розробки від провідних світових виробників агротехніки, таких як: New Holland, Lemken, Rauch, Gaspardo, FreeFarm, Zaclaw.

Про це інформує Департамент агропромислового розвитку Волинської ОДА.

Компанія AGROTERRA заснована на Волині та добре відома на території усієї країни. Представництва підприємства працюють у Київській, Львівській, Рівненській, Тернопільській та Хмельницькій області.

AGROTERRA не лише постачає сільгосптехніку в господарства, але й займається сервісним обслуговуванням та ремонтом, співпрацює згідно кредитних та лізингових програм, і навіть навчає операторів машин та обладнання.







Участь у Дні поля взяв директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко, приїхали партнери компанії та аграрії.

«Комбайн New Holland CR10.90 є рекордсменом Книги рекордів Гіннеса, як такий, що зібрав найбільше пшениці за 8 годин. Цей рекорд ніхто не може побити уже 5 років. Валовий збір урожаю цим комбайном – в середньому 97 тонн за годину. Тобто, протягом дня таким комбайном можна зібрати тисячу тонн збіжжя», – розповів під час демонстрації сучасної техніки генеральний директор компанії AGROTERRA Костянтин Хоменко.

Також під час Дня поля демонстрували комбайн цієї ж серії New Holland CR9.80. Учасники заходу оглянули обприскувач цієї ж компанії. Керівник СТзОВ «Лище» Святослав Карбовський зізнався, що планує придбати обприскувач New Holland для свого підприємства.

«Для початку, ми хочемо випробувати цей обприскувач на волинських полях, подивимося як він справляється із своїми завданнями на нашій горбистій місцевості. Якщо агрегат пройде такі випробування, то ми його придбаємо», – сказав він.

Також Святослав Карбовський розповів, що у своїй діяльності тісно співпрацює із компанією AGROTERRA.

«Цього року під час жнивної компанії на СГТзОВ «Лище» працювало три комбайни New Holland. Техніка надійна, збіжжя збирає якісно, втрати практично відсутні. 5 серпня ми завершили жнива. До збирання на підприємстві було близько тисячі га ранніх зернових. Валовий збір – понад 7 тисяч тонн, тобто отримали 70 ц/га. Усе збіжжя зберігаємо на власних складах. В 2018 році ми збудували зерноочисний комплекс на базі зерносушки Strahl FR type 5000. Враховуючи погодні умови цього року, доречно, що ми мали можливість самостійно сушити зерно. Загалом, цьогорічними жнивами задоволені, урожай зібрали вчасно, якісно і без втрат», – наголосив аграрій.

20-25 серпня в господарстві розпочнуть посів ріпаку під урожай 2020 року. 

Аграрії розглядали техніку, ознайомлювалися із її характеристиками та можливостями. Дивуючись потужності демонстраційної техніки, дехто жартома називав її «космічною».







 «Компанія пропонує сучасну потужну техніку для волинських аграріїв. Хочу відзначити хорошу роботу сервісних центрів, адже отримую лише позитивні відгуки від агровиробників області. Якісна техніка важлива в сільськогосподарському виробництві, бо забезпечує ефективне ведення господарства», – так під час пленарної частини високо оцінив компанію AGROTERRA Юрій Горбенко.




Також начальник головного аграрного відомства області повідомив, що цьогоріч волинські аграрії отримали рекордний валовий збір ріпаку за усю історію – понад 140 тисяч тонн.

«Компанія пропонує найкращий сервіс на Волині. При необхідності, на поле виїжджають навіть серед ночі. Крім того, компанія активно розвивається в галузі впровадження нових технологій, вивчає їх по всьому світу», – поділився досвідом співпраці із компанією AGROTERRA  керівник департаменту аграрного виробництва ГК ТМ «Вілія» Ярослав Мазуренко.

На завершення заходу, презентували новинки агротехніки світових брендів New Holland, Lemken, Rauch, Gaspardo, FreeFarm, Zaclaw.










 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024