На Рівненщині суд повернув державі землю вартістю 32 мільйони гривень

14 Серпня 2019, 11:55
Фото ілюстративне 794
Фото ілюстративне

Здолбунівська місцева прокуратура під час вивчення стану додержання вимог земельного законодавства на території Гощанського району виявила факт порушення інтересів держави суб’єктом господарювання, який упродовж тривалого часу використовував земельну ділянку площею 109 гектарів та вартістю 32 мільйони гривень, не виконуючи обов’язки, вказані в умовах договору, зокрема, щодо сплати орендної плати.

Про це повідомляють на сайті Здолбунівської місцевої прокуратури.

Внаслідок таких протиправних дій органи влади були позбавлені можливості розпоряджатись земельною ділянкою, зокрема, передавати її в користування іншим особам, у зв’язку з чим порушені як економічні інтереси держави, так і інтереси місцевої територіальної громади, оскільки орендна плата за користування землею не надходить.

Щоб відновити порушені майнові права держави, місцева прокуратура  пред’явила позов до суду щодо розірвання договору та повернення земельної ділянки.

Рішенням господарського суду Рівненської області позов задоволений в повному обсязі, договір розірваний, земельну ділянку повернули у власність держави.

Читайте також: Гощанам пропонують «теплі» кредити

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024