У Польщі вирішили припинити проведення Днів добросусідства в Шацькому районі

15 Серпня 2019, 17:07
Тимчасовий міст через річку Західний Буг 1151
Тимчасовий міст через річку Західний Буг

На території Шацького району більше не проводитимуть Європейських днів добросусідства.

Вина – на боці України, – пoвідoмляє польське видання Lublin112.pl.

Нагадаємо, цьогоріч 56-метровий понтонний міст через річку Західний Буг тимчасово з’єднав на три дні (9-11 серпня) Україну та Польщу під час проведення Днів українсько-польського добросусідства.

Читайте також: В Адамчуках стартували ювілейні Європейські дні добросусідства

Пункт пропуску відкрили 9 серпня о 9:00 (за польським часом), а зачинили о 22:00, 11 серпня. Доступний він був для пішоходів та велосипедистів. 

Польська сторона вже поінформувала, що цього року востаннє проводитимуть Дні добросусідства, під час яких можна буде перетинати кордон в пункті «Адамчуки-Збереже». Попри досить велику популярність серед туристів (у 2018 році ним скористалося понад 40 тисяч осіб), цей пункт пропуску більше не відкриватимуть через відсутність інфраструктури.

Вина – на боці України, яка так і не знайшла можливості реалізувати проєкт з побудови повноцінного переходу, незважаючи на те, що розмови про це провадили роками. Проєкт мав включати будівництво мосту через річку Західний Буг, основних і допоміжних об’єктів сервісної зони кордонного переходу, підведення інженерних мереж, визначення основних напрямків руху транспортних засобів від автомобільного пункту пропуску «Адамчуки» на українській стороні, будівництво автомобільних доріг та під’їзних шляхів.

У зв’язку з відсутністю будь-яких позитивних зрушень, Польща вирішила припинити практику Днів добросусідства для пункту пропуску через Західний Буг.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024