Війницька ОТГ візьме участь у проєкті з діагностики раннього виявлення онкозахворювань

16 Серпня 2019, 17:14
767

У приміщенні міського виконавчого комітету відбулася зустріч представників Володимир-Волинської міської ради та представниками 5-ти ОТГ району: Зарічанської, Зимнівської, Устилузької, Війницької та Оваднівської.

Під час зустрічі обговорили можливість реалізації спільного проєкту, який має на меті зменшити смертність населення району від раку, виявляючи хворобу на ранніх стадіях, – повідомляє Буг.

Це перший досвід міжмуніципального співробітництва між містом і ОТГ. Назва проєкту, над яким сторони працюватимуть разом «Партнерство громад для створення комплексу профілактично-діагностичних заходів із раннього виявлення онкологічних захворювань жителів Володимир-Волинського субрегіону».

Оскільки у Володимир-Волинському територіальному медичному об’єднанні обслуговують жителів міста та Зарічанської, Зимнівської, Оваднівської, Устилузької та Війницької громад району, то на його базі у разі успішності проєкту створять центр діагностики онкозахворювань.

Як розповіла начальниця міського відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва Любов Саць, проєкт майже готовий. Якщо все вдасться, зазначила вона, то завдяки спільній плідній роботі є можливість залучити гроші програми U-LEAD та виграти конкурс на секторальну підтримку.

В межах проєкту пропонують закупити для потреб мешканців міста та району, які лікуються у Володимир-Волинській лікарні, мамограф, УЗД-апарат та біохімічний аналізатор.

Загальна вартість проєкту близько 7,7 мільйонів гривень. Ініціатори проєкту повинні профінансувати його на 20%. Ці відсотки розділили в залежності від кількості пацієнтів від кожної ОТГ і міста, пролікованих за 2018 рік у місцевій лікарні. Ще 80% – це грантові фінанси.

Голови та представники ОТГ після доповіді заступниці головного лікаря Володимир-Волинського ТМО Наталії Філімонюк зазначили, що цей проєкт дійсно потрібний і «важливіше здоров’я громадян, ніж дороги», тому запевнили, що підтримають його фінансово.

Під час зустрічі вирішили у найближчі терміни створити робочу групу та зібрати необхідні документи, для того, щоб подати проєкт вчасно і залучити грантові кошти.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024