На Волині збудують мультифункціональні спортивні майданчики

16 Серпня 2019, 15:15
Фото ілюстративне 2860
Фото ілюстративне

У 2019 році в регіон надійшла субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту на 4,9 мільйона гривень.

Про це інформує Волинська ОДА на своїй сторінці у Facebook.

За умовами надання субвенції – місцеві бюджети мають співфінансувати проєкти в обсязі не менше, ніж 50% від вартості робіт. Отже, цьогоріч майданчиків можна звести майже на 10 мільйонів гривень. Про це стало відомо під час засідання регіональної комісії з питань визначення переліку об’єктів для вищевказаного будівництва, яке відбулось в п’ятницю, 16 серпня 2019 року.

Начальник відділу з питань фізичної культури та спорту обласної державної адміністрації, заступник голови регіональної комісії Ігор Дмитришин розповів про деталі будівництва та умови отримання субвенції.

Мультифункціональні майданчики повинні бути завдовжки не менше, ніж 38 метрів і завширшки не менше, ніж 20 метрів. Призначені – для занять з не менше, ніж чотирьох ігрових видів спорту. Площадки матимуть спеціальне покриття, розмітку для різних ігрових видів спорту та необхідне обладнання, що відповідає правилам проведення змагань, затвердженим в установленому законодавством порядку.

Місцевий бюджет має профінансувати не менше, ніж 50% загальної вартості робіт. Субвенційні гроші може отримати громада, у якій незадовільний стан існуючих майданчиків, яка відвела земельну ділянку на будівництво, має всі необхідні документи, зокрема проектно-кошторисні. Окрім того, обов’язковою умовою є доступність майданчика для занять ігровими видами спорту населення з інвалідністю та інших маломобільних груп. А також, належне забезпечення подальшої експлуатації та функціонування площадок за гроші місцевих бюджетів.

На отримання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорт претендують 10 проєктів: будівництво майданчика у селі Липини, в Люблинецькій ОТГ, у смт. Маневичі, в селі Оконськ Маневицького району, в селі Крупа Підгайцівської сільської ради, в смт. Ратне та капітальний ремонт в смт. Заболоття Ратнівського району, на вулицях Глушець та Соборності у Луцьку та в Ковелі.

Заступник голови обласної державної адміністрації, голова регіональної комісії Валентин Цьось озвучив пропозицію:

— Я пропоную на сьогоднішньому засіданні підтримати ті проєкти, які вже мають проектно-кошторисну документацію. Це майданчики в Липинах, Ковелі, Люблинці, в Луцьку на вулиці Глушець, та в Заболотті. Однак, Луцьк та Заболоття – за умови, що вони скорегують проектно-кошторисну документацію, бо розміри в них менші, за стандартні, – зазначив Валентин Іванович.

Члени комісії одноголосно підтримали таку пропозицію та розподілили гроші на ці об’єкти – 50% від кошторисної вартості кожного. Решту проєктів, які претендують на гроші державної субвенції, визначатимуть на наступних засіданнях комісії.

Варто зазначити, що долучилися до засідання комісії депутат обласної ради, багаторічний тренер та очільник футбольного клубу «Волинь» Віталій Кварцяний та керівники спортивних федерацій регіону. А саме, голова «Федерації футболу Волинської області» Василь Кохановський, віце-президент «Федерації баскетболу Волинської області» Сергій Смітюх та президент «Федерації волейболу Волинської області» Ігор Рясик.







 

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024