На Волині поліція викрила прокурора у вимаганні хабарів за невтручання у бізнес

18 Серпня 2019, 09:02
991

Фігуранта справи затримали під час одержання чергового «траншу» у вигляді талонів на 100 літрів пального.

Оперативники управління захисту економіки у Волинській області викрили начальника відділу місцевої прокуратури, який з метою одержання «винагороди» займався фабрикуванням справ. Про це йдеться на сторінці відомства у Facebook.

Під час слідства оперативники, слідчі теруправління ДБР за процесуального керівництва Генеральної інспекції ГПУ встановили, що фігурант протягом тривалого часу «звертався» до власника заправної станції з пропозицією. Громадянин щомісячно надає прокуророві визначену кількість дизпалива, а він не втручається у діяльність АЗС. Після отримання відмови – прокуратура відкрила кримінальне провадження, провела обшук та вилучила обладнання з АЗС та 1,2 тисячі літрів дизельного пального.

Пізніше вказане кримінальне провадження закрили. Однак, згодом, керівник відділу місцевої прокуратури знов почав вимагати від підприємця неправомірну вигоду, а саме 100 літрів пального за не втручання у бізнес, в інакшому випадку – кримінальне переслідування.

У п’ятницю, 16 серпня, був задокументований факт одержання хабаря – талони на 100 літрів дизпалива. Під час обшуку оперативники УЗЕ, слідчі теруправління ДБР та працівники Генінспекції ГПУ вилучили предмет неправомірної вигоди.



Наразі фігуранта затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Досудове розслідування відбувається у межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 КК України.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024