Чому у селах вигідно відкривати сімейні молочні ферми

19 Серпня 2019, 12:30
1047

Жителям сіл Горохівщини презентували проєкт «Створення сімейних молочних ферм».

Зустріч відбулась 15 серпня у Горохівській районній філії Волинського обласного центру зайнятості. Провела її менеджерка з розвитку сімейних молочних ферм компанії «Укрмілкінвест» Наталія Немеришина.

Також у заході взяли участь фахівці управління регіонального розвитку Горохівської райдержадміністрації. Реалізація проєкту сприятиме створенню нових робочих місць у селах та вирішенню інших гострих соціальних проблем.

Наталія Немеришина детально ознайомила присутніх із реалізацією проєкту, який вже успішно втілюють у Хмельницькій, Рівненській, Івано-Франківській, Волинській та Львівській областях: ініціативні та зацікавлені люди мають змогу  подати заявку на фінансування для відкриття сімейної ферми.

Після підписання договору з «Укрмілкінвест» та за фінансового сприяння компанії охочі відкривають сімейну ферму й отримують допомогу в її будівництві, придбанні обладнання, купівлі ВРХ, консультативний супровід.

Фінансова допомога потенційним сімейним фермам від компанії «Укрмілкінвест» полягає у наданні кредиту на придбання обладнання, будівельні роботи на суму 80 тисяч гривень. Безповоротною фінансовою допомогою є 50% відсотків вказаної суми кредиту. Тобто повернути потрібно лише 40 тисяч гривень протягом чотирьох років.

Також в межах проєкту для відкриття міні-ферми від 10 корів запланували надання худоби в розстрочку під 15% річних на 4 роки, продаж кормів або технологічний супровід при заготівлі власних кормів, повний консультативний супровід щодо господарської діяльності.

Вироблене молоко фермери будуть здавати у господарство позичальника. При цьому воно готове доплачувати до закупівельної ціни на ринку одну гривню за кожен зданий літр продукції. 

У присутніх виник неабиякий інтерес до презентації, вони задавали запитання, ділилися враженнями, думками.

Читайте також:

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024