У Рожищі мешканці вулиці зібрали 20 тисяч гривень на ремонт дороги

20 Серпня 2019, 16:07
853

Цьогоріч у Рожищі вдалося відремонтувати деякі дороги місцевого значення.

Щоправда, у черзі налічують чимало доріг, які треба привести до ладу. Першочерговими є вулиці, де найбільш критична ситуація. Про це повідомили на сайті Рожищенської міської ради.

Мешканці вулиці Філатова вирішили взяти справу в свої руки: зібрали 20 тисяч гривень на щебінь та прийшли з проханням посприяти у ремонті вулиці до міського голови В’ячеслава Поліщука.

«У нас було дуже погане ґрунтове покриття на вулиці. Тому ми вирішили не чекати, доки хтось прийде та зробить, а самим брати ініціативу в руки. Зібрали збори та вирішили звернутися до міської ради з проханням допомогти у ремонті нашої вулиці, – каже рожищанка Олена Стасюк. – Але, перш ніж писати звернення в міську раду, зібрали 20 тисяч гривень, а тоді попросили в мерії співфінансування».

У міській раді завжди підтримують ініціативу громади. Тож, аби допомогти людям, з міського бюджету спрямували гроші на оплату послуг роботи трактора з переднім ковшем, катка, грейдера та заробітну плату працівникам КП «Дільниця благоустрою Рожищенської міської ради», які виконували ремонт дороги. Також з міського бюджету виділили гроші на закупівлю 83 тонни щебню. Загальна сума грошей, які виділила міська рада на ремонт вулиці Філатова – понад 55 тисяч гривень. Спільними зусиллями вдалося вимостити 216 метрів погонних білощебеневим покриттям.

«Дуже приємно, що у Рожищі налагоджений взаємозв’язок громади з міською владою та є підтримка зі сторони міського голови, – каже жителька вулиці Філатова Лілія Алієва. – Скільки себе пам’ятаю, то в нас ніколи не було дороги на вулиці. Раніше після дощу неможливо було пройти. Нині ж після опадів немає багнюки, як раніше, і якість нової дороги повністю нас усіх влаштовує. Щиро дякую і міській раді, і керівникові Юрію Івановичу та робітникам Дільниці благоустрою, які добросовісно працювали над укладанням дороги від самого ранку до пізньої ночі».

За словами керівника «Дільниці благоустрою» Юрія Міщука, така дорога розрахована не на багатотоннажний транспорт, але при правильному догляді за нею прослужить багато років. І це не єдина її перевага. Вона також може стати фундаментом для асфальтування в майбутньому.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024