Чи бути на Рівненщині новому ЦНАПу: експертна оцінка

21 Серпня 2019, 10:23
893 Джерело: http://hoshcha-rada.gov.ua

Гощу відвідали регіональний координатор фази впровадження програми «U-LEAD з Європою» Роман Матвійчук та регіональний спеціаліст програми Станіслав Ющик, вони зустрілись із очільниками селища, району, керівниками відомчих структур щодо спроможності громади створити ЦНАПу.

Експертам важливо було з’ясувати, чи є взаєморозуміння у цьому питанні різних гілок влади та пояснювали, що потрібно зробити, аби відкриття ЦНАПу у 2020 році стало реальністю, – повідомляють у Гощанській селищній раді

Якісні та швидкі адміністративні послуги, які б люди отримували в одному приміщенні – ось те, над чим зараз активно працюють фахівці Гощанської селищної ради. Найефективніший спосіб домогтися цього – участь у програмі «U-LEAD з Європою», відповідно до якої у населених пунктах України створюють нові Центри надання адміністративних послуг, надають програмне забезпечення, техніку, меблі та навчають працівників.

«Цьогоріч – четверта, й остання фаза створення ЦНАПів, за програмою «U-LEAD з Європою» – наголошує її куратор в Гощанській селищній раді Дмитро Ткачук. – Тому ми, за підтримки депутатського корпусу, вирішили подавати запит на конкурсний відбір. Ми його успішно пройшли. Але це ще не означає, що ми перемогли. Зараз розпочинається робота з експертами. І сьогоднішня зустріч – частина цього процесу».

Експерти ознайомилися із організацією адмінпослуг у відомствах та установах Гощі, надали попередню експертну оцінку приміщенню, де в майбутньому може бути організований ЦНАП, проаналізували взаємодію різних органів влади у цьому питанні та провели робочу ознайомчу зустріч щодо можливостей інтегрованих адмінпослуг в селищі.

«В процесі організації ЦНАПів дуже важлива взаємодія різних гілок влади. Наш підхід – відкрито говорити про відомче та інтегроване надання адмінпослуг. Громада створюючи ЦНАП має розуміти його переваги та доцільність грошей, вкладених із місцевих бюджетів», – наголосив регіональний координатор програми «U-LEAD з Європою» Роман Матвійчук.

До слова, приміщення та його ремонт – це зона відповідальності громади. Наразі розглядають варіант створення ЦНАПу на базі колишнього ВУЖКГ, використавши для цього перший поверх споруди. Поступ у цьому питанні залежить від співпраці Гощанської селищної ради, Гощанської РДА та Гощанської районної ради. Про це на робочій зустрічі з експертами говорили Гощанський селищний голова Микола Панчук, в.о. голови Гощанської РДА Юрій Ястремський, голова районної ради Олександр Поліщук та інші її учасники.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024