Топільне: суд зобов’язав недобросовісне підприємство відремонтувати дах у школі

27 Серпня 2019, 09:53
Зірваний дах 835
Зірваний дах

У березні 2019 року у ЗМІ оприлюднили інформацію про те, що у загальноосвітній школі села Топільне Рожищенського району вітер зірвав дах.

Як з'ясували, будівельно-монтажні роботи з облаштування покрівлі навчального закладу наприкінці 2017 року виконало приватне підприємство «Захід-торг-буд», яке надало трирічний гарантій термін експлуатації об’єкту, – повідомляють у пресслужбі прокуратури області.

Проте, від незначних поривів вітру, що підтвердили документально, покрівля над спортивним залом школи була зруйнована – зірвана разом із кроквами та іншими дерев'яними конструкціями.

Відділ освіти Рожищенської райдержадміністрації, як замовник будівництва покрівлі, у травні 2019 року в порядку господарського судочинства подав позов до підрядника з вимогами безплатного усунення недоліків у роботі, аби зобов’язати ПП «Захід-торг-буд» відремонтувати дах.

Позаяк у справі порушували інтереси держави, серед яких права та інтереси учнів школи, прокурори здійснили вступ у розгляд справи з наданням додаткових доказів та обґрунтувань на підтримку позиції відділу освіти.

Внаслідок судового розгляду справи господарський суд Волинської області підтримав позицію прокурора та відділу освіти, й рішенням від  21 серпня зобов’язав ПП «Захід-Торг-Буд» впродовж 20 днів із дня набрання рішенням суду законної сили безплатно усунути недоліки у роботі – капітально відремонтувати дах над спортивним залом ЗОШ І-ІІІ ступенів села Топільне Рожищенського району.

Крім того, суд зобов’язав підприємство впродовж місяця з дня набрання рішенням суду законної сили виконати відновлювальні ремонті роботи стелі та стін спортивного залу школи, які зазнали пошкодження внаслідок руйнування даху.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024