Наскільки на Волині готові до опалювального сезону

27 Серпня 2019, 17:17
фото ілюстративне 1500
фото ілюстративне

В регіоні підготовка до опалювального сезону 2019/2020 років триває згідно графіку.

Під час чергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в обласній державній адміністрації обговорили питання підготовки органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування регіону до опалювального сезону, роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років та очистки трас в охоронній зоні ліній електропередач. Варто зазначити, що засідання комісії відбулося під керівництвом тимчасово виконуючого обов`язки голови обласної державної адміністрації Олександра Киричука. Про це інформує пресслужба відомства.

За інформацією департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства облдержадміністрації поточні та капітальні ремонтні роботи на об’єктах теплопостачання та водопровідно-каналізаційного господарства відбуваються відповідно до затверджених графіків. Всі види робіт, які забезпечують безперебійне постачання послуг, прогнозовано мають завершити до 1 жовтня.

Значні об’єми робіт відбуваються із підготовки вулично-дорожнього господарства міст і населених пунктів, заготівлі посипкових матеріалів до осінньо-зимового періоду. Завершують ремонт спеціалізованої техніки.

Підготовку закладів освіти області планують завершити в цілому до 1 вересня, до початку навчального року.

Директор департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Пиріг поінформував про стан підготовки на 15 серпня.

Житлове господарство. Житловий фонд області, в цілому, підготовлений на 63,5 %.

Теплове господарство. Підготовлені – 624 котельні, за планом – 865, або 72,1 %. Підготовлені теплові мережі у двотрубному вимірі – 214 кілометрів, за планом – 293 кілометри, або 73 %.

Водопровідно-каналізаційне господарство. Водопровідно-каналізаційне господарство області підготували в цілому на 74 %.

Об’єкти комунального дорожньо-мостового господарства. Підготували комунальної спеціалізованої та прибиральної техніки 45 одиниць із 57 запланованих (78,9 %); заготовили посипкового матеріалу та реагентів 8,5 тисяч тонн із 12 тисяч тонн запланованих (77,8 %); провели капітальний та поточний ремонт вулиць і доріг площею 680 тисяч квадратних метрів із запланованих 950 тисяч квадратних метрів (71,6 %). Проблемним питанням залишається підготовка спецтехніки у сільських населених пунктах.

Створення запасу палива. В цілому в області заготовили твердого палива (вугілля, торфобрикету, дров, палет, тирси, щепи) 73,3 % від запланованих об’ємів.

Підготовка об’єктів соціально-культурного призначення:

Школи готові на 76,3 %, дитячі садочки – на 79,3 %, лікарні – на 77,8 %.

Обладнання багатоквартирних житлових будинків та бюджетних установ приладами обліку теплової енергії.

На 15 серпня в області частка оснащення багатоквартирних житлових будинків приладами обліку теплової енергії від загальної кількості будинків, які підпадають під оснащення – 64 %. Частка оснащення бюджетних установ – 88,6 %.

Стан очистки трас в охоронній зоні ліній електропередач.

За 6 місяців 2019 року ПрАТ «Волиньобленерго» спільно з органами місцевого самоврядування виконали роботи з розчищення охоронної зони ліній електропередач загальною протяжністю більше 800 кілометрів.

Заслухавши та обговоривши інформацію, з метою належної підготовки до опалювального сезону та роботи в осінньо-зимовий період 2019/2020 року комісія прийняла такі рішення:

  • до 1 жовтня 2019 року завершити всі підготовчі заходи щодо готовності об’єктів соціальної інфраструктури, теплового господарства, житлового фонду, водопровідно-каналізаційного господарства до роботи в осінньо-зимовий період;
  • розробити заходи щодо скорочення та ліквідації заборгованості за енергоносії усіх категорій споживачів, посилити контроль за отриманням номінацій на постачання природного газу та заключення договорів на постачання електроенергії;
  • здійснити виїзні заходи щодо перевірки стану готовності теплового господарства області до опалювального сезону 2019/2020 року;
  • продовжити роботи з розчищення охоронної зони ліній електропередач;
  • вжити дієвих заходів щодо вчасного виконання робіт спеціалізованими організаціями та надання в АТ «Волиньгаз» актів про перевірку та прочищення димових і вентиляційних каналів комунально-побутових об’єктів, житлових та громадських будинків;
  • зобов’язати власників, балансоутримувачів житлових будинків виконати заходи щодо ремонту димових та вентиляційних каналів, оголовків, заміни оголовків з силікатної цегли, герметизації інженерних вводів, фарбування газопроводів, розміщених на фасадах будинків;
  • зобов’язати балансоутримувачів укласти угоди на обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання та оформити акти балансової належності і експлуатаційної відповідальності сторін згідно з вимогами Кодексу газорозподільних систем;
  • забезпечити заходи із пропаганди правил безпечного користування газом у побуті;
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024