Які є пільги для волинських підприємців під час сплати земельного податку

01 Вересня 2019, 15:27
фото ілюстративне 871
фото ілюстративне

Пільги щодо сплати земельного податку для фізичних осіб  за земельні ділянки-паї не визначені.

Пільги щодо сплати земельного податку для фізичних осіб за земельні ділянки, що утворені за рахунок переданих за рішенням відповідної ради земельних часток (паїв), не пвказані і, відповідно, земельний податок за такі ділянки визначають на загальних підставах. Про це інформує сектор комунікацій ГУ ДФС у Волинській області

Разом з цим від сплати податку звільняють на період дії єдиного податку четверту групу власників земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачів за умови передачі земельних ділянок та земельних часток (паїв) в оренду платнику єдиного податку четвертої групи.

У Статті 281 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) чітко визначені категорії фізичних осіб, що мають право на пільги щодо сплати земельного податку, та наданий вичерпний перелік видів земельних ділянок та їх розмір, щодо яких зазначені категорії фізичних осіб мають право скористатись пільгами.

 Водночас до даного переліку не зараховані земельні ділянки, що утворені за рахунок переданих за рішенням відповідної ради земельних часток (паїв).

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024