На Волині зростають надходження з плати за землю

29 Серпня 2019, 09:03
фото ілюстративне 795
фото ілюстративне

За підсумками січня-липня 2019 року громади Волині отримали в розпорядження 242,4 мільйона гривень плати за землю, або на 27 відсотків більше проти аналогічного періоду торік.

Про це інформує сектор комунікацій  ГУ ДФС у Волинській області.

«Враховуючи той момент, що плата за землю поряд з іншими майновими податками є вагомим джерелом наповнення бюджету, органам місцевого самоврядування варто активно взаємодіяти з представниками податкової служби в питанні залучення до сплати майнових податків потенційних платників, налагодити систематичний обмін інформацією та оновлення існуючої інформації в базах даних з тим, щоб повною мірою залучити запланований законом фінансовий ресурс на розвиток громади», – звернула увагу учасників тренінгу-представників ОТГ завідувачка сектору комунікацій ГУ ДФС у Волинській області Олена Нікотіна. 

Посадовиця зауважила, що до 30 серпня громадяни–землевласники і землекористувачі, необхідно сплатити податки на нерухомість, яка вказана у повідомленні від органів ДФС. Гроші сплачують до бюджету громади, на території якої ця земельна ділянка.

Якщо повідомлення від ДФС має недостовірну інформацію щодо фактичного власника, місця та площі земельного наділу, потрібно обов’язково завітати до державної податкової інспекції з правовстановлюючими документами  на землю з тим, щоб виконати звірку. Варто врахувати, що несвоєчасна сплата земельного податку призводить до нарахування штрафу та пені.

Довідково: у січні-липні 2019 року місцеві громади Волині отримали понад 206 мільйонів гривень плати за землю від юридичних осіб і 36,4 мільйона гривень земельного податку від громадян.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024