Жителя села на Ковельщині оштрафували на 17 тисяч гривень за нелегальну автозаправку

29 Серпня 2019, 12:01
Бензин / Фото ілюстративне 783
Бензин / Фото ілюстративне

Мешканець села Поповичі продавав пальне з міні АЗС без будь-яких дозвільних документів.

Головне управління ДФС у Волинській області скерувало до суду матеріали про залучення до адміністративної відповідальності жителя села Поповичі Петра Мирончука.

За даними фіскалів, він здійснював господарську діяльність, зокрема, у селищі Голоби реалізував 14,8 літрів дизельного палива на суму 400 гривень з міні АЗС без державної реєстрації, як суб’єкта господарювання, та без відповідних дозвільних документів, чим порушив ч. 1 ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Читайте також: Голоби: у селищі закрили нелегальну заправку

Порушник на неодноразові виклики до суду не з’являвся, хоч був завчасно повідомлений. Судили його заочно. Провина була доведена матеріалами справи.

«Так, в своєму поясненні 23.05.2019 року Мирончук П.М. категорично стверджував, що здійснював господарську діяльність, реалізовуючи пальне (дизпаливо) не маючи на це дозвільних документів», – вказано у постанові Ковельського міськрайонного суду від 22 серпня.

Це пояснення підтверджене і долучене до справи фотознімками під час реалізації пального з міні АЗС.

Суд оштрафував Петра Мирончука на 17 тисяч гривень з конфіскацією вилученої продукції, а саме 6,3 тисячі літрів дизельного палива на користь держави.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024