На Волині зафіксували збільшення збуту фальшивих 500 гривневих банкнот

31 Серпня 2019, 13:53
фото ілюстративне 877
фото ілюстративне

У першому півріччі 2019 року кількість підроблених банкнот гривні знизилася на чверть.Тож загалом кількість підроблених банкнот національної валюти є стабільно низькою.

Про це інформує Національний банк України на своїй сторінці у Facebook.

Більшість вилучених підроблених банкнот виготовлені за допомогою струменевих принтерів – 93%. Підробки, що виготовлені лазерними принтерами та за допомогою кольорових копіювальних апаратів, – 6%, поліграфічним способом – 1%.

Тож уважне ставлення до підозрілих банкнот дає можливість одразу відрізнити підробку від справжньої банкноти, оскільки зображення на більшості підробок сформоване кольоровими крапками.

Головне, що варто пам’ятати, – у разі сумнівів щодо справжності банкнот потрібно не поспішаючи перевірити декілька захисних елементів, – зауважують у відомстві.

Водночас Національний банк інформує, що у серпні цього року зафіксували збільшення вилучення з обігу підроблених банкнот номіналом 500 гривень зразка 2006 року, виготовлених струменевим друком з імітацією ультрафіолетового захисту. Йдеться, зокрема, про вилучення близько 60 банкнот, що збували у касах автозаправних станцій у різних регіонах країни (Київ та Київська, Закарпатська, Волинська, Черкаська, Житомирська області).

Національний банк закликає громадян, а також касових працівників банків та працівників торгівельних установ, які працюють з готівкою, не забувати про основні елементи захисту банкнот гривні та способи перевірки їхньої справжності.

Як перевірити справжність банкнот – читайте тут.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024