У Шацькій ОТГ визначали веломаршрут для відпочивальників

30 Серпня 2019, 16:49
1143

У Шацькій ОТГ  продовжують реалізацію проєкту «Шацька експедиція», який переміг на Конкурсі малих грантів для об’єднаних територіальних громад DREAMactions 3.0, який реалізують за підтримки DREAMactions – спільного проєкту CANactions та WNISEF.

Про це йдеться на сайті органу місцевого самоврядування.

«DREAMactions» – це спільний проєкт CANactions School та WNISEF, заснований задля реалізації практичних урбаністичних проєктів на території ОТГ України в контексті місцевого економічного розвитку та перетворень населених пунктів України.

Ідеєю проєкту є розробка та облаштування оглядового туристичного веломаршруту із залученням місцевої громади та туристів навколо озера Пісочне та частково озера Перемут.

В реалізації проєкту беруть участь: Олександр Шевченко, Ярослав Яковлев, Даша Подольцева  урбанізм, архітектура, дизайн; Даша Пирогова  фасилітація, керування експедиції, Віталій Яльницький, Сергій Гірич, Ольга Найда, Андрій Сичук  організатори із громади, Віталій Турич – науковий співробітник Шацького НПП, Ігор Ососков  планувальник, експерт із просторового розвитку громади.

1215 серпня робоча група проєкту працювала над обговоренням ідей та концепцій проєкту, розробкою ключових елементів маршруту.

Стартфініш: Санаторій «Лісова Пісня» загальнооздоровчого напряму у с. Гаївка на березі озера Пісочне. З інфраструктури наявні автостанція, магазини, міні ринок, кафе, ресторан, пляж, пункти прокату, можливість винайму житла.

Точка 1. Прогулянка по сосновому бору, який на березі озера Пісочне.

Точка 2. Єдиний великий у районі природний піщаний пляж «Піцунда».

Точка 2.5. Наметове містечко «Запісочне».

Точка 3. Залишки доту часів ІІ світової війни. Потрібні історичні інформаційні стенди.

Точка 4. Річка Копаївка.

Точка 5. Оглядова вежа на озері Перемут.

Точка 6. Рекреаційний пункт «Перемут».

Точка 7. Фрагмент еколого-пізнавальної стежки «Полісянка».












Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024