Волинські працедавці відповідальні за перерахування податків у бюджет

01 Вересня 2019, 11:04
Фото ілюстративне 831
Фото ілюстративне

Працедавці відповідальні за перерахування до бюджету зарплатних податків та єдиного внеску.

Головне управління ДФС у Волинській області рекомендує кожному працівнику поцікавитися у працедавця про нарахування та сплату податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з його зарплати. Інформує відомство.

Така пильність убезпечить громадян від втрати страхового стажу та гарантуватиме соціальні виплати у випадку втрати працездатності,звертають увагу найманих працівників фіскали області.

Якщо ж працедавець боргує бюджету так звані зарплатні податки та єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, то така ситуація негативно позначиться на призначення пенсійних виплат та субсидій на оплату комунальних послуг. 

Територіальні органи ДФС у Волинській області постійно вживають комплекс заходів з тим, щоб належні податки і суми єдиного внеску своєчасно перераховували до бюджету.

Зокрема, лише у липні поточного року надходження від заходів стягнення в рахунок заборгованості з єдиного внеску на Волині були 3,3 мільйона гривень. Тобто, волинські фіскали не лише забезпечили погашення частини податкового боргу до бюджету, а й створили умови, за яких кожному працівнику зараховуватиметься у страховий стаж факт сплати погашених сум єдиного внеску. 

Нагадаємо, що національне пенсійне законодавство визначає: лише сплата єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування підтверджує наявність страхового стажу найманого працівника з 2004 року для призначення пенсії.

Читати також:

На Волині зменшилась кількість перевірок підприємців

У Луцьку запрацювало нове відомство

У податковій оновили форму декларації з туристичного збору

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024