У Луцьку запрацювала перша приватна школа

03 Вересня 2019, 12:57
5030

Перша у Луцьку приватна школа «ThinkGlobal» відкрила свої двері для дітей та їхніх батьків 1 вересня. Замість традиційної лінійки тут влаштували ціле сімейне свято з барбекю, дитячою дискотекою та теплим спілкуванням маленьких та дорослих гостей свята.

Як все відбувалося та чим цікава нова приватна школа у Луцьку, – розповідає Таблоїд Волині.

1

«ThinkGlobal» – це всеукраїнська мережа навчальних закладів, в основі яких лежить освіта за новітніми світовими стандартами та орієнтованість на розвиток у дітей глобального мислення та глибинного пізнання світу.

1 вересня на подвір’ї луцької школи «ThinkGlobal» (вул. І. Франка, 52) зібралися всі майбутні учні, їхні батьки та викладачі. Після офіційної частини свята та урочистого розрізання стрічки діти та батьки розійшлися в класи, де відбулося перше ознайомче заняття з викладачами. Зазначимо, що кожним дитячим колективом опікуються вчитель та його асистент.

1

У свій перший навчальний рік новостворена школа прийняла до себе близько тридцяти учнів нульового, першого, другого та третього класів. Хоча, як зазначає керівництво закладу, стати частиною шкільної родини «ThinkGlobal» можна буде і протягом навчального року.

У Луцьку новий заклад функціонує вже три місяці: протягом літа тут працював табір, у якому дітей знайомили з навчальним середовищем, вчителями та новими методиками в навчанні.

Засновниками нового навчального закладу стали Лілія Данилюк та Назар Михалюк. У луцькому освітньому середовищі це подружжя відоме завдяки школі іноземних мов «Perfect School», яка вже чотири роки успішно працює у нашому місті.

«У нашій новій школі буде багато інтегрованих курсів, наприклад, «Human in the world» або «Comunication and thinking, які об’єднують кілька класичних державних предметів. Навчальний простір відрізняється наявністю в кожному класі відпочинкової зони. Також в освітньому процесі заплановано багато інтерактиву: діти будуть активно взаємодіяти не тільки на перервах, але й під час занять», – розповідає Назар Михалюк.

Серед цікавинок «ThinkGlobal» керівник також називає дитячі екскурсії, великий об’єм проектної роботи учнів вже з першого заняття та відсутність традиційної системи оцінювання.

«У нас діти не знають оцінок один одного, і це виключає конкуренцію в класі. Також за свої успіхи студенти можуть отримати шкільну «валюту». Її вони можуть обміняти на різноманітні дрібнички, канцелярію, солодощі та навіть гіроборд», – каже Назар Михалюк.

Однією з особливостей «ThinkGlobal» є також і маленькі класи. Цю безперечну перевагу зазначають і деякі батьки.

«Як на мене, маленькі класи – це великий плюс. Я сам – пластун, тому знаю з власного досвіду, що навчання в гуртках – це найефективніша форма для освітнього процесу. Звичайно, віддавати дитину у школу нового формату ризиковано, але без цього неможливо рухатися вперед. Треба завжди пробувати щось нове», – каже батько одного з хлопчиків Тарас Зень.

Після перших занять на шкільному подвір’ї стартувала неофіційна частина свята. Діти, батьки та вчителі були запрошені на барбекю-вечірку, під час якої продовжили знайомство та тепле спілкування. Пізніше для учнів влаштували дитячу дискотеку.








1



















 

 

 

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024