Браконьєр та риба «без документів»: результати рейду рибоохоронного патруля в Шацькому районі

04 Вересня 2019, 09:49
1375

З 26 серпня до першого вересня державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 16 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Так, склали 12 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), два  за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення) та два  за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут водних біоресурсів), – повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

«У порушників вилучили 5 кілограм водних біоресурсів та 2 одиниці заборонених знарядь лову (сітні). Оформили штраф  612 гривень»,  повідомив керівник рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, першого вересня інспектори рибоохоронного патруля зафіксували грубе порушення правил рибальства. Інцидент відбувся на озері Пулемецьке, поблизу села Пулемець Шацького району. Так, викрили громадянина, який незаконно виловлював рибу забороненим знаряддям лову – риболовецькою сіткою. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони порушнику не вдалося завдати шкоди рибному господарству України.

На особу оформили протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи скерували до Шацького суду для притягнення порушника до відповідальності.

Того ж дня внаслідок рибоохоронної роботи рейдова група відвідала ринки Шацького району. На одному з ринків смт. Шацьк виявили громадянина, який незаконно продавав рибу без дозвільних документів. Порушник чинив опір рибпатрульним та намагався покинути місце скоєння правопорушення. З метою уникнення конфліктних ситуацій та задля забезпечення громадського порядку на місце викликали наряд поліції. На правопорушника оформили адміністративний протокол за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує цілодобова телефонна «гаряча лінія»: 067-360-78-40. Якщо ви стали свідком факту браконьєрства  прохання повідомити Волинський рибоохоронний патруль за вказаним номером.

Довідково: Нагадуємо, що порушення згідно порядку збуту водних біоресурсів тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1,7 тисяч гривень з можливою конфіскацією. Якщо ж такі дії вчинені щодо об’єктів, занесених до Червоної книги України, або таких, що перебували на території природно-заповідного фонду, то розмір штрафу  від 1,7 до 4 250 гривень.


Фото з архіву пресслужби Волинського рибоохоронного патруля

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024