Волинські працедавці сплатять понад 12 мільйонів гривень за порушення у виплаті зарплати

04 Вересня 2019, 11:19
фото ілюстративне 1145
фото ілюстративне

 За допущені порушення у сфері оплати праці волинським працедавцям донарахували 12,3 мільйона гривень.

Окрім заходів роз’яснювального характеру, волинські податківці контролюють дотримання законодавства при оплаті праці шляхом проведення перевірок. Чимало із перевірених волинськими податківцями працедавців протягом січня-серпня 2019 року допускали порушення при виплаті зарплати. Про це інформують у секторі комунікацій ГУ ДПС у Волинській області.

Саме перевірки суб’єктів господарювання Волині з питань дотримання трудового і податкового законодавства при оплаті праці стали підставою для донарахування 12,3 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб разом зі штрафними санкціями.

Окрім того, за рахунок вжитих заходів податкового контролю виявили 516 найманих осіб, працю яких використовували роботодавці без оформлення трудових відносин. Фінансовий ефект цих контрольно–перевірочних заходів – надходження 314 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб, 334 тисячі гривень єдиного внеску та 23 тисячі гривень військового збору від офіційно виплаченої заробітної праці.  

Інформацію про виявлені порушення трудового законодавства передали до управління Держпраці у Волинській області.

У Головному правлінні ДПС у Волинській області звертають увагу працедавців на важливості та обов’язковості виконання вимог закону щодо гідної, на рівні не менше мінімально гарантованого державою, оплати праці.

Нагадаємо, що окрім перевірок, фахівці податкової служби беруть участь у робочих групах з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, створені за ініціативою місцевих органів виконавчої влади. Зокрема, саме ці робочі групи систематично обстежують виробничі, торгові приміщення юридичних та фізичних осіб, місць здійснення підприємницької діяльності. Крім того, з роботодавцями відбувається роз’яснювальна робота щодо дотримання податкового законодавств.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024