На околиці Ковеля резервуари з отруйними відходами уже тріщать по швах

04 Вересня 2019, 17:47
На околиці Ковеля резервуари з отруйними відходами уже тріщать по швах 1042
На околиці Ковеля резервуари з отруйними відходами уже тріщать по швах

Потекли залізобетонні конструкції, в яких півтора року тому ізолювали відходи тваринного походження з Ковельського ветсанзаводу.

Ці резервуари були очисними спорудами колишнього крохмальному заводу, який на протилежному березі річки Турія. Під час будівництва 10 гігантських бетонних чанів-відстійників так засипали землею, що з під неї виднілися лише верхівки високих багатометрових конструкцій.

На початку 90-х років минулого століття закрили крохмальний завод, очисні споруди перестали функціонувати, а землю навколо них розпочали швидко розкрадати.

Читайте також: У Ковелі піщані злодії «відкопали» очисні споруди колишнього крохмального заводу

Під час ліквідації наслідків діяльності Ковельської філії державного підприємства «Укрветсанзавод» влада вирішила захоронити тут відходи тваринного походження.

Читайте також: У Ковелі на ветсанзаводі потік котел і вкрали кабель

Будували під’їзну дорогу та робили благоустрій території розміщення резервуарів для ізоляції відходів працівники ПрАТ «Ковельське ШБУ-63». На це були заплановані 1,4 мільйона гривень з держбюджету та 66 тисяч гривень з бюджету міста.

Капітальний ремонт залізобетонних резервуарів виконувало дочірнє підприємство «Новобуд» із села Самари Ратнівського району Волинської області. На це було заплановано 1,5 мільйона гривень (1,3 мільйона з обласного бюджету, 159 з держбюджету, 78 тисяч з бюджету міста). Для цього резервуари очистили, обладнали ізоляційним матеріалом та поштукатурили.

«Ці споруди знаходились більш як 20 років в лежачому стані, тяжко було дивитися і виконувати, але дякувати Богу, процес пішов», розповідав журналістам директор ДП «Новобуд» Василь Штик.

Втім, 13 листопада 2017 року під час оперативної наради в ОДА начальник ГУ Держспоживслужби в області Богдан Лозинський повідомив, що підготувати резервуари мали до 30 жовтня, проте Ковельська міська рада не виконала свої ж прийняті рішення. Відтак, 7 листопада ковельському меру Олегу Кіндеру надіслали лист з проханням повідомити про терміни виконання робіт, однак на 13 листопада жодної інформації не отримали.

До речі, відремонтувати резервуари для відходів, а саме зробити ізоляцію днища резервуарів планували ще до 10 жовтня, а основні магістралі наповнити водою для жителів мікрорайону Ковеля 2 — до грудня місяця 2017 року.

Ізоляцію таки зробили, металевими конструкціями накрили всі резервуари з відходами.

Читайте також:

Оповиті їдким смородом резервуари з отруйними відходами уже тріщать по швах. І ці залізобетонні конструкції після капітального ремонту, який зробили всього два роки тому, потекли не сьогодні. Можливо на кричущий факт, нарешті, звернуть увагу працівники екологічної служби та місцева влада і розпочнуть хоч щось робити, щоб не допустити нового лиха на околиці Ковеля.

Читайте також: Смерть заводу смерті: чому «ковельське повстання» проти свавілля ветсанзаводу вдалося










Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024