Як у «Волиньгазі» головним інженером вперше обрали жінку

04 Вересня 2019, 16:15
Оксана Прокопюк 2316
Оксана Прокопюк

Оксана Прокопюк здійснила мрію – стала першою жінкою головним інженером у «Волиньгазі».

33 роки тому Оксана Прокопюк вперше переступила поріг газового підприємства. На той час їй не виповнилося й 18-ти років. Працювала неповний робочий день слюсарем з ремонту та експлуатації газового обладнання, потім контролером. Тоді ще всі користувались зрідженим газом, природного газу не було. Водночас успішно поєднувала теорію з практикою, навчаючись на технічних спеціальностях у вишах та здобуваючи цінний досвід на підприємстві.

«До мого рідного Ківерцівського району газ «прийшов» у 1993 році. Усе для нас було новим, самі вчилися. Працюючи майстром будівельно-монтажної дільниці, в мене було 7 бригад із зварювальників, слюсарів та водіїв. Трохи було й страшно, бо на той час мені виповнилось тільки 25 років. Неодноразово засиджувалася до пізньої ночі над оформленням виконавчо-технічної документації. Мені дуже пощастило, що чоловік з розумінням відносився до моєї роботи та підтримував, бо теж свого часу працював зі мною в компанії, а згодом і син теж здобув досвід роботи в газовій сфері, пригадує старший майстер Ківерцівської дільниці Луцького відділення АТ “Волиньгаз” Оксана Прокопюк.

Колега, інспектор Михайло Муха постійно нагадував Оксані Василівні, що не жіноча то справа  газова служба. Але, схоже, любов до своєї професії взяла гору, а ще - велика наполегливість.

 «Моє кредо  бути в житті вимогливою до себе. Бо на мене мають рівнятись і моя родина, діти і колеги на роботі. Тепер мені приємно згадувати, коли за рік газифіковували 5-7 сіл, близько тисячі нових споживачів щороку додавалось. І люди раділи, що в їхніх оселях з’явився блакитний вогник  благо цивілізації. А якщо народився на цій землі, живеш тут, то й працюєш з підвищеною відповідальністю. А ще робота в газовій службі не дає можливості помилятися, так як кожна помилка може вартувати людського життя, ділиться думками Оксана Василівна.

На роботі  рідні стіни та чудовий колектив. Саме він і вчив, і підтримував, і завжди стимулював рости й досягати мети.

Читати також: У «Волиньгазі» нагадують про необхідність подати вчасно показник газу

У «Волиньгазі» шукають працівників

У 2008 році Оксану Прокопюк призначають на таку відповідальну посаду, як головний інженер управління. І майже 10 років вона була єдиною жінкою у чоловічому колективі головних інженерів. Ніколи не соромилась запитати пораду, постійно вчилась і довела всім, що жінка нарівні з сильними чоловіками може виконувати складну роботу в газовій компанії.

Зараз пані Оксана відповідальна за роботу газового господарства в Ківерцівському районі. Після реорганізації в компанії, працює старшим майстром Ківерцівської дільниці Луцького відділення АТ «Волиньгаз» колектив якої понад 60 працюючих.

А ще в Оксани Прокопюк міцна родина, син та донька і вже навіть четверо онуків, якими дуже тішиться і має надію, що хтось з них стане газовиком та перейме її досвід. Має хобі  вишивка бісером. За цим заняттям, зізналась нам, і відпочиває.

Усім споживачам газу Оксана Прокопюк радить завжди дотримуватись правил безпечного користування газом, бо вони допомагають зберегти найцінніше  людське життя.

А ще Оксана Василівна мріє, щоби повернувся престиж професії газовика, що був раніше, та щиро вітає колег із професійним святом, яке відзначатимуть цього тижня  8 вересня.

 

Читати також: Понад 50 тисяч клієнтів «Волиньгазу» користуються Особистим кабінетом

Майже на 30% побільшало звернень до Центрів обслуговування клієнтів «Волиньгазу»

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024