Будівельній фірмі з Ковеля хочуть заборонити будувати

05 Вересня 2019, 13:13
Фото ілюстративне 1228
Фото ілюстративне

Волинський окружний адміністративний суд розглядає справу щодо заборони ковельській приватній фірмі здійснювати будівельну діяльність.

Ковельське ТзОВ «Західмонолітбуд» звернулося до Волинського окружного адміністративного суду із позовом, в якому просить визнати протиправним та скасувати наказ Державної архітектурно-будівельної інспекції України в частині анулювання ліцензії від 27 вересня 2017 року на господарську діяльність з будівництва об’єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з середніми та значними наслідками.

Суд прийняв позовну заяву до розгляду та ухвалою від 29 серпня відкрив провадження у справі. Головуючий суддя Віктор Валюх встановив відповідачу п’ятнадцятиденний строк з дня вручення копії даної ухвали для подання відзиву на позов.

Керує приватною фірмою «Західмонолітбуд» Володимир Сидорук, який одночасно був засновником збанкрутілого наразі колективного підприємства «Ковельбуд» (за радянських часів – будівельне управління «Ковельпромбуд»). Всі підприємства знаходилися у Ковелі в одних тій самій будівлі – на вулиці Незалежності, 117.

Нагадаємо, у вересні 2015 року директор «Ковельбуду» Володимир Сидорук заявляв, що міська влада на чолі з мером міста Олегом Кіндером хоче знищити його підприємство.

«З приходом до влади Олега Кіндера прийняли рішення, по іншому не назвати, щоб наше підприємство знищити, що і на зараз відбувається. Всі об’єкти в місті, які фінансуються за державні та міські гроші, виконують підприємства з Луцька, Володимира-Волинського, Турійська, які не платять податки до ковельської казни, а «Ковельбуд» змушений заробляти гроші за межами міста», – стверджував він тоді у зверненні до депутатів Ковельської міської ради.

Володимир Сидорук просив, щоб депутатський корпус допоміг подолати корупцію в будівельній сфері Ковеля і зберіг колективне підприємство, якому понад 60 років.

Володимир Сидорук отримує Почесну грамоту від ковельського мера Олега Кіндера
Володимир Сидорук отримує Почесну грамоту від ковельського мера Олега Кіндера

Читайте також: Директор «Ковельбуду» заявляє, що міська влада хоче знищити його підприємство

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024